Представяне на данни от социологическо проучване за репродуктивните нагласи на младите български жени. Начало на кампанията „Колко е часът според твоето тяло“, имаща за цел да информира жените за границите на репродуктивните им възможности.

  • 02.06.2015
  • София
  • 1:00:10 мин.

Фондация „Майка навреме“ – социален проект на Болница за женско здраве „Надежда“ и Тъканна банка „Биорегенерация“. Според данни от социологическо проучване на агенция „Еxacta Research Group”, 89 % от жените в репродуктивна възраст поставят детето като най-висша ценност в живота им. Същевременно се отчита недобра осведоменост за „работата” на биологичния часовник при жената. Кампанията „Колко е часът според твоето тяло“ има за цел да информира жените за границите на репродуктивните им възможности. Особен акцент ще се постави на изследването на яйчниковия резерв, как да се съхранят шансовете за забременяване чрез замразяване на собствени яйцеклетки, ако жената няма партньор или не планира бременност в конкретния етап на живота си. „Майка навреме” ще бъде в помощ на жените, които страдат от заболяване, повлияващо негативно качеството на яйцеклетката. Участници: Лора Велкова – председател на Фондация „Майка навреме”, Лидия Йорданова - собственик на социологическа агенция „Exacta Research Group”, Мария Шишкова – член на УС на „Майка навреме”, д-р Георги Стаменов – специалист по репродуктивно здраве в болница „Надежда” и член на УС на „Майка навреме”.Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg