Значението на заболяването ендометриоза и ролята му за репродуктивните нарушения при жените.

  • 26.03.2019
  • София
  • 43:59 мин.

По съвременни данни ендометриозата засяга всяка 10-та жена в репродуктивна възраст и се счита, че заболяването представлява третата по честота причина за безплодие при жените.

Новоучредената фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“ е организация на жени, засегнати от ендометриоза и си поставя за цел да повиши информираността за заболяването у нас, за да бъде диагностицирано навреме и по този начин да се намали негативното му отражение върху репродуктивните способности на жените в България.

 Водещите АГ специалисти в България се обединяват в информационна инициатива за заболяването ендометриоза. В събитието ще вземат участие учредителите на Фондацията, както и водещи специалисти в сферата на женското здраве от УАГБ “Майчин дом”, МБАЛ “Надежда”, МК “Д-р Щерев”, МЦ “Адела Фертилити” и други. Основен акцент ще бъде поставен върху съвременните медицински и алтернативни методи за лечение.Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg