Представяне на Национална асоциация "Поход за семейството" и нейните цели и приоритети. Представяне на становище на организацията по проекта за "Национална стратегия за детето - 2019-2030 г.".

  • 05.02.2019
  • София
  • 47:58 мин.

Представяне на мотивите, с които «Поход за семейството» предлага новата стратегия за детето да бъде изцяло отхвърлена:

  • Стратегията нарушава грубо Закона за нормативните актове. Към документа няма финансова обосновка и предварителна оценка на въздействието.
  • Идеологията на изготвянето на тези стратегии и начина, по който те се прилагат по-късно в обществото са изцяло погрешни.
  • Държавата не трябва да изземва функциите на родителите и да контролира методите на възпитание на децата им, а трябва да помага, когато те се нуждаят от това и го желаят.
  • Ще бъдат коментирани и исканото от ДАЗД криминализиране на телесното наказание, задължителната патронажна грижа за деца от 0 до 3 години, без родителите да имат право да я отказват, задължителното сексуално образование в училищата, което родителите няма да могат да контролират по никакъв начин, и много други теми.

 

Участници: Нели Тончева - председател на УС и главен кординатор за гр. Бургас и региона; Димитрина Иванова - зам.- председател на УС и главен координатор за гр. Варна и региона; Ивайло Тинчев - зам.- председател на УС и главен координатор за гр. София и региона; Николай Колев - зам.- главен координатор за гр. София и региона.Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg