„Гражданско събрание” - инициатива на 240 граждани и граждански организации от цялата страна, решава дали да бъде проведен паралелен референдум по „забранените” въпроси.

  • 13.09.2015
  • София
  • 33:49 мин.

„Гражданско събрание” ще решава дали да бъде проведен онлайн референдум по въпросите за мажоритарния избор и задължителното гласуване. В заседанието ще участват 240 „граждански представители” от 9 български града, които чрез видеоконферентна връзка ще дадат своя глас „за”, „против” или „въздържал се”. Ако предложението бъде прието, ще бъде отворена за гласуване специално създадена за целта онлайн платформа, на която гражданите ще могат да се запознаят с аргументите „за” и „против” по двата „забранени” въпроса и да гласуват с „да” или „не”. Кампанията „Забраненият референдум” се организира от Форум „Гражданско участие” в широка коалиция от партньори и съмишленици от цялата страна.Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg