Сърдечна недостатъчност – какво още можем да направим за нашите пациенти?

  • 07.05.2019
  • София
  • 51:22 мин.

Пресконференция по повод на Световната седмица на сърдечната недостатъчност /от 6 до 12 май/ и проведеното национално представително проучване за обществените нагласи, свързани със сърдечно-съдовите заболявания и сърдечната недостатъчност в частност.

 

Акценти:

  • Негативното влияние на сърдечната недостатъчност върху общественото здраве и отделния пациент е съизмеримо с това на онкологичните заболявания. 
  • Като общност все още сме длъжници на пациентите със сърдечна недостатъчност. 
  • Инвестициите в достъп до нови здравни технологии намаляват смъртността, намаляват времето, прекарано в болница и удължават годините живот в запазено здраве, като подобряват не само здравните, но и демографските показатели на нацията. 

 

Участници: проф. д-р Арман Постаджиян, дм - председател на Българската лига по хипертония. началник на Кардиологично отделение, УМБАЛ „Св. Анна”, гр. София; чл. кор. проф. д-р Асен Гудев, дмн - президент на Съюза на медицинските специалисти в България. завеждащ Клиниката по кардиология в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, ръководител на Клиничен център по спешна медицина, гр. Софияпроф. д-р Иво Петров, дм - началник на Клиниката по кардиология и ангиология в УМБАЛ „Сити Клиник”, гр. Софиядоц. д-р Мария Токмакова, дм - председател на Дружеството на кардиолозите в България, началник на Отделението по кардиология в УМБАЛ „Св. Георги”, гр. Пловдивпроф. д-р Пламен Гацов, дм - началник на Кардиологичната клиника във II-ра МБАЛ, гр. София.

 Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg