Античният театър в Пловдив – сцена на грандиозния музикален проект „Музика на мира”: Симфония №7 /Ленинградска симфония/ от Д. Шостакович /22 август 2020 г., 20.30 ч./.

  • 19.08.2020
  • София
  • 44:46 мин.

Симфонията ще бъде изпълнена от оркестъра на Пловдивската държавна опера, диригент маестро Диан Чобанов. 

"Музика на мира" е международен музикален проект, диалог за мирното съвместно съществуване, прослава на човешката сила и дух. Проектът включва изпълнението на Ленинградска симфония от оркестри в Германия /Берлин и Торгау/, Австрия / Виена/, България/ Пловдив/ и Русия /Прохоровско поле, Белогородска област/.  Изпълнител на проекта е Фондация за културни и образователни  програми"Открито море" – Москва.

 Участници: Ованес Мелик-Пашаев - президент на "Жокер медиа", Лияна Мелик-Пашаева - изпълнителен директор на "Жокер медиа", Нина Найденова - директор на Пловдивската опера, Диан Чобанов - музикален директор на Пловдивската опера, диригент, Мичо Димитров - концертмайстор на Пловдивската опера, и Алексей Новосьолов -  съветник в Посолството на РФ в Р.България.

 

  Уважаеми колеги и гости,

            С цел спазване на всички изисквания, свързани с извънредната епидемична обстановка, в сградата на БТА и в залата за пресконференции е необходимо да носите защитни маски. При влизане в БТА, както и пред самата зала са поставени и средства за дезинфекциране. Създадени са условия участниците в пресконференцията и журналистите да спазват необходимата физическа дистанция.Напомняме, че пресконференциите в Националния пресклуб БТА излъчваме в реално време на страницата на БТА – www.bta.bg/bg/pressclubАбонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg