Обявяване на Национална благотворителна кампания за набиране средства за разкриване на уникална за страната и Европа нова лечебна структура „Високотехнологична клиника за възстановяване след химиотерапия”. Нека дадем шанс за живот !

  • 15.12.2016
  • София
  • 58:15 мин.

доц. д-р Влади Манев – носител на приза „Изобретател на 2016 година”, и Здравна фондация „Контрол на придобитите имунни дефицити, свързани с промени в околната среда”   Регистриран е световен приоритет на български учени  в областта на молекулярната и клетъчна медицина с три патента, отличени с Grand Prix от Националното изложение за изобретения, иновации и технологии «Експо 2016». Патентите са предназначени за възстановяване на хомеостазата /динамичното равновесие на жизненоважни процеси, контролирани от имунната система/ по време и след химиотерапия. Бързото внедряване тези патенти ще позволи в много случаи успешно да завършва курса на химиотерапия, дори когато е бил преустановен поради противопоказания. Така страната ни би могла да стане приоритетна дестинация за медицински и здравен туризъм в Европа за възстановяване след химиотерапия.Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg