130 години от приемането на първия Закон за адвокатите.

  • 19.11.2018
  • София
  • 55:09 мин.

Представяне на книгата  "Адвокатът, Конституцията, приложимото право" (с анотирана практика на Конституционния съд). Книгата е написана специално по повод на годишнината и е ценно помагало за юристи, журналисти, изследователи и широката общественост.

Преди 130 години, на 22 ноември 1888 г., Петото обикновено Народно събрание на Княжество България приема първия Закон за адвокатите. Законът, който пръв регламентира най-благородната от всички юридически професии – адвокатската. Това е празник на цялото българско общество, защото тъкмо с този закон младата българска държава заявява на висок глас, че защитата на правата и интересите на гражданите е част от защитата на държавността.

 

Участници: Ралица Негенцова - председател на Висшия адвокатски съвет; Людмил Рангелов - зам.- председател на Висшия адвокатски съвет; Атанас Стоянов -  зам.- председател на Висшия адвокатски съвет; Стефка Въжарова - главен секретар на Висшия адвокатски съвет; проф. д-р Пенчо Пенев - автор на книгата "Адвокатът, Конституцията, приложимото право". Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg