Обществена дискусия на тема: „Езикът и агресията в детските телевизионни канали”

  • 30.05.2018
  • София
  • 1:00:03 мин.

По време на дискусията ще бъде обсъден отдавна наболял проблем, свързан с медийната среда, който засяга най-малките й потребители – българските деца. Проблемът е свързан с циничния език и агресията, които присъстват в десетки филми, излъчвани от някои специализирани детски телевизионни канали, разпространявани у нас. Ще потърсим решения за справяне с този проблем съвместно с експерти от неправителствения сектор и представители на българските институци. Ще бъдат набелязани предложения за повече контрол над медийните продукции, насочени към детската аудитория, както и законодателни промени в това отношение.

 

На форума са поканени експерти от неправителствени организации, работещи в сферата на защита правата на децата и семействата в България, както и представители на СЕМ, Президента, Народното събрание, Министерския съвет, Агенцията за закрила на детето и др.Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg