Срещу поредното изкривяване на историческата истина за събитията през 1941- 1944 г.

  • 05.07.2019
  • София
  • 58:57 мин.

Повод за пресконференцията е тържествено откриване с курбан на «Мемориален знак на евреите от трудовите лагери» край Неделино.

Озадачени сме от това, което се предприема и допуска на територията на някои общини – нещо, касаещо не само нашето културно и историческо пространство. Тревога будят внушаващите българска вина надписи и конотации по тези места, което не е без прецедент и на национално равнище!

  • Организаторите ще запознаят медиите и обществеността с най-новите изследвания по въпроса за т. нар. „Еврейски трудови      дружини“ (каквото е коректното им название), както и с тиражираните от някои среди извращения на историческата истина. 
  • Ще бъдат огласени и Обръщения по повод на гореспоменатото и прочие „мероприятия“.
  • Ще бъдат показани книги, посветени на темата, както и албуми с архивни снимки и оригинали. Пресконференцията ще завърши с флашмоб.

В пресконференцията ще вземат участие изтъкнатите общественици и учени: проф. д-р Евгений Сачев, доц. д-р Спас Ташев, Петко Колев, Маргарит Мицев, арх. Миломир Богданов, Иван Тренев, Естер Георгиева, арх. Елко Хазан – председател на БЕНИ, инж. Георги Мъндев – зам.- председател на БЕНИ, и др.    Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg