Стартира кампанията „Да превърнем раждането в позитивно преживяване“, за популяризиране на актуалните препоръки на Световната здравна организация за водене на неусложнено раждане.

  • 20.01.2019
  • София
  • 47:41 мин.

Целта на кампанията  е да популяризира научно доказаните, утвърдени практики, които подобряват както клиничния, така и емоционалния резултат от раждането.

През 2018 г. СЗО актуализира своите препоръки за поведение при неусложнено раждане. Основният акцент падна върху 9 от мерките, които визират не толкова медицинското поведение на асистиращите екипи, а тези техни действия, осигуряващи на раждащата жена спокойствие, сигурност и подкрепа. Достъпът до повечето от тези 9 препоръчани дейности към днешната дата не е гарантиран на раждащите жени в България.

 

В пресконференцията ще вземат участие членовете на Мрежата за съвременна родилна помощ - представители на организации, фокусирали работата си в сферата на майчиното и детското здравеопазване, медицински специалисти, психолози, активни граждани и родители. Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg