ГД „БОЕЦ“ ще представи отговорите, получени по Закона за достъп до публична информация от Министерството на финансите, НАП и други институции, във връзка с допълнителни данни, поискани по скандала с несъбрания ДДС в размер на повече от 16 милиарда лева.

  • 10.05.2018
  • София
  • 1:32:41 мин.

  • ГД «Боец» ще обяви как реагираха на техните сигнали упълномощените институции в България и в Европейския съюз и какви са последствията от скандалните разкрития.
  • Ще бъдат представени лица и документи, които свидетелстват за схемите, по които в България се краде ДДС, както и за скандалните обвързаности на местните и национални институции, когато прикриват кражбите и разпъват чадър на крадците.
  • В пресконференцията ще участва и бизнесмен, чиято фирма (една от най-големите в млекопреработвателния бранш) е открадната от съдружника му, след като потърпевшият поискал сметка за източено ДДС и сделки, неотразени в счетоводните документи. Със скандални подробности, той е готов да говори за укриване на данъци, криминална обвързаност между данъчни, полиция и магистрати. 

 

Участници: Георги Борисов Георгиев - председател на ГД "БОЕЦ", Захаринка Истаткова - говорител и юридически експерт, Георги Цолов Георгиев – бизнесмен, и адв. Станев - представител на  потърпевшия от престъпната схема.  Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg