Карадайъ от Шумен: Европа има доверие на ДПС

Карадайъ от Шумен: Европа има доверие на ДПС

VV 10:47:01 22-10-2021
MM1044VV.015
ДПС - Мустафа Карадайъ - ВОТ

Карадайъ от Шумен: Европа има доверие на ДПС


София, 22 октомври /БТА/
ДПС е най-технологичната партия в България. С тези думи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, кандидат за президент на Движението и водач на шуменската листа на партията застана пред избирателите в града, съобщиха от партията.
На предизборната среща участваха зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев, членът на ЦОБ на ДПС Хамид Хамид, втори в шуменската листа и областният координатор на ДПС за Шумен Айсел Руфад. Гост на събитието бе Христо Бисеров. Карадайъ изненада депесарите като включи от Страсбург кандидата за вицепрезидент Искра Михайлова.
Тя бе преизбрана за заместник-председател на третата по големина група в Европарламента - групата на либералите "Обнови Европа", което е огромно признание за ДПС и цяла България.
Практиката в Европарламента е депутатите да заемат ръководни постове само за половин мандат, за да може да има по-голяма представителност на държавите. Но г-жа Михайлова не само бе преизбрана, тя получи най-много гласове, каза Карадайъ. И припомни, че в предишния Европарламент по същия начин Искра Михайлова бе два пъти избирана за председател на най-голямата комисия - по регионално развитие и така изкара пълен мандат.
Ето така работи ДПС - получаваме уважението и признанието на Европа, каза Мустафа Карадайъ и припомни, че президентът на АЛДЕ е Илхан Кючюк, председателят на европейската либерална младеж е Антоанета Асенова от ДПС, а за цялата европейска селскостопанска политика отговаря Атидже Алиева - Вели. Европа има доверие на ДПС, защото Движението има едни и същи ценности и позиции и сме еднакви и в Шумен, и в София, и в Страсбург, и в Брюксел, каза Карадайъ.

/ММ/

Купуването и продаването на гласове са престъпления!