Коалицията "БСП за България" откри предизборната си кампания в Русе

Коалицията "БСП за България" откри предизборната си кампания в Русе

VV 10:54:31 06-03-2021
PP1053VV.002
"БСП за България" - Русе - предизборна кампания

Коалицията "БСП за България" откри
предизборната си кампания
в Русе


София, 6 март /Валерия Димитрова, БТА/
Коалицията "БСП за България" в Русе откри своята предизборна кампания за "Парламентарни избори-2021", съобщиха от партията.
Левицата влиза в надпреварата за вота с номер 4 в интегралната бюлетина и със слоган "С грижа за хората".
Кандидатите за народни представители от листата на коалицията са били представени по време на събитието, с което БСП е дала старт на кампанията си.
Кандидатите са обявили, че в работата си за страната ще бъдат водени от уважение към истината, към науката, към експертността и професионализма, и най-вече - към демокрацията. Ще защитават човешкото достойнство, гражданските права и интересите на трудовите хора.
"Четири години във всеки един момент се опитвахме да направим няколко, на пръв поглед, прости неща - да убедим българите, че е напълно възможно да останат да живеят в България и да живеят добре; да убедим властта, че трябва да я упражнява за хората, а не за някои от тях; да се убедим един друг, че с нищо не сме заслужили съдбата, която ни сервират като някаква фаталност", е заявил пред симпатизантите водачът на листата и настоящ народен представител Крум Зарков.
По думите му, представителите на БСП в парламента са се опитвали четири години да обяснят и да начертаят друг път - експертен и политически.
За Зарков е необяснимо защо красив град като Русе "остава далеч от мислите на централната власт". Градът има много проблеми, за които ще се говори в настоящата кампания, но които съвсем не са нови, е коментирал народният представител.
Според Зарков решение на тези въпроси има, като много от тях са разписани в програмата на БСП и ще дадат пряк ефект върху градове като Русе. По думите на Зарков непрекъснато се правят законови промени, които прехвърлят цялата отговорност върху кметовете и общините, а те нямат възможността - нито финансово, нито организационно, да се справят с тях.
По думите на Зарков, големият бич на българската държавност от години се нарича корупция и е крайно време тя да бъде изкоренена. Той смята, че това може да стане с ясни реформи и с достатъчно политическа воля, като всички трябва да кажат "не" на този порочен модел на управление.
"България рано или късно ще тръгне по пътя, който й е предначертан - на една развита и солидарна държава. Няма кой да ни спре - нито изборни машинации, нито заплахи, нито елементарни трикове от телевизора. Нека всички българи излезем заедно и гласуваме за честни, почтени и подготвени хора", е заявил Зарков.
Според народния представител БСП може да се гордее с листата в Русе, която е логична, подредена. В нея има опит, в нея има младост, в нея има енергия, в нея има знания, в нея има Русе-град, в нея има и общините от областта, е заявил той.

/ПП/

Купуването и продаването на гласове са престъпления!