На ГЕРБ тепърва им предстои да изпитат огорчения от загубите според Асен Гагаузов

На ГЕРБ тепърва им предстои да изпитат огорчения от загубите според Асен Гагаузов

VT 14:18:31 15-11-2016
NZ1416VT.014
Сливен - избори - БСП - коментар

На ГЕРБ тепърва им предстои да изпитат огорчения от загубите според Асен Гагаузов


Сливен, 15 ноември /Велина Василева, БТА/
ГЕРБ отдавна не е първа политическа сила и тепърва им предстои да изпитат огорчения от загубите. Това каза днес в Пресклуба на БТА в Сливен областният председател на БСП-Сливен Асен Гагаузов, който коментира резултатите от изборите за президент.
Гагаузов изрази недоумение от намерението на ГЕРБ да се предизвикат предсрочни парламентарни избори, при условие че те не са необходими. Според него това е липса на воля за справяне с проблемите в тежка ситуация.
Според Кольо Милев - председател на Инициативния комитет, издигнал двойката Радев-Йотова в Сливен, очакванията на хората са за промяна в статуквото, но и за промяна в икономическо отношение. Той посочи, че не се знае към кого ще се насочи следващия път отрицателният вот на хората.
Деян Дечев - член на изпълнителното бюро на общинската организация на БСП в Сливен, заяви, че и на балотажа не са липсвали изборни манипулации, сред които натиск от държавни структури, незаконна агитация и купуване на гласове. Атанас Делибалтов - председател на общинската организация на партията, каза, че Сливен е била общината с най-много жалби по време на изборите. Според него целта е била ръководителите на БСП в Сливен да бъдат отклонени от работата си в изборния ден, докато дават обяснения в прокуратурата. Той самият е бил извикан въз основа на анонимни сигнали.
Румен Радев печели изборите в Сливенска област с 58,44 на сто, като за него са гласували общо 49 592 избиратели. За двойката Цецка Цачева - Пламен Манушев, своят вот са дали 31 964 души или 37,67 процента от гласувалите.
/Видеозапис от пресконференцията е публикуван на страницата БТА-Live./

/НЗ/