БСП в Кюстендил отчете резултатите от президентските избори

БСП в Кюстендил отчете резултатите от президентските избори

VT 15:05:31 14-11-2016
RM1504VT.013
Кюстендил - БСП - пресконференция

БСП в Кюстендил
отчете резултатите
от президентските избори


Кюстендил, 14 ноември /Елица Иванова, БТА/
БСП в Кюстендил отчете резултатите от президентските избори. Резултатите са много добри, но ние сме с ясното съзнание, че това не са резултатите за БСП, а за едно ново лице на президентската институция, каза председателят на общинската организация Иван Каракашки. Той отчете, че в общината от 30 хиляди гласували, 17 624 са подкрепили кандидатурата на Румен Радев, а тази на Цечка Цачева - 11 277.
Генерал Радев спечели в знакови места, където БСП никога не е побеждавала, посочи Каракашки. Той допълни, че най-сладката победа е била тази в най-голямото село в общината - с. Слокощица, където в една от секциите Радев е надвил е един глас Цачева.
Каракашки заяви, че е бил оказван натиск от държавната и общинска власт върху кметове, кметски наместници, обикновени служители. Имало е дори сигнали от директори на детски градини, които били карани да гласуват за ГЕРБ.
Резултатите в села, където има по 10, 15 избиратели, и в които губим за първи път показва, че хората са били изнудвани. Те са зависими за хляба, лекарствата и дървата. Ние като партия винаги ще сме против този начин на провеждане на избори, допълни Каракашки.
Той посочи още, че за половин година БСП е качило минумум 7-8 процента доверие у избирателите и допълни, че се надява в следващите няколко месеца да може да бъдат изравнени рейтингите на БСП и ГЕРБ, и столетницата да се представи достойно на предстоящите през пролетта парламентарни избори.

/РУМ/