Д-р Атанас Камбитов представи платформата си за управление на Благоевград

Д-р Атанас Камбитов представи платформата си за управление на Благоевград

VO 11:26:31 10-10-2019
IS1124VO.014
ПП ГЕРБ - Атанас Камбитов

Д-р Атанас Камбитов представи платформата си за управление на Благоевград


Кандидатът за трети кметски мандат на Благоевград от ГЕРБ д-р Атанас Камбитов представи визията си за управление на общината за следващите четири години. Пред хиляди хора на площад "Македония" той излезе на сцената с всички кандидати за общински съветници на ПП ГЕРБ, както и с представители на партии и коалиции, които го подкрепят. Това съобщи пресцентърът на ПП ГЕРБ.
"За последните 8 години успяхме да променим града изцяло, да дадем на Благоевград един съвременен европейски облик. Привлякохме 311 млн. лева външни финансови ресурси - от Оперативни програми, от национално финансиране и други финансови инструменти. За сравнение ще кажа, че годишният приход на Община Благоевград е 23 млн. лева - 15 пъти повече. И зад тези на вид сухи цифри стоят конкретни проекти. Над 200 санирани блока, в които живеят близо 30 000 души. Реално всеки трети благоевградчанин е получил помощ от правителството на Бойко Борисов. Променихме градската среда, квартали, улици и осветление", каза д-р Камбитов. Сред успешните проекти той посочи трите спортни зали - Интерната, 3 ОУ, спортната зала в площад "Македония".
"Изградихме нови паркове - при ул."Даме Груев", в кв. "Еленово" и парк "Македония" - 62 дка в сърцето на Благоевград, пак благодарение на правителството", подчерта кандидатът за кмет. Камбитов посочи още, че смисъл за младите и възрастните са разширени социалните услуги през предходните два мандата. "Построихме 183 социални жилища за млади семейства. Единствени в България - няма друга Община, която да го е направила досега", каза още д-р Камбитов. Той бе категоричен, че всичко това е плод на много труд, на много усилия на всички хора в Общината.
Д-р Атанас Камбитов начерта и основните приоритети за следващите четири години. "Продължаваме да работим по Оперативните програми. Първият приоритет, на който вече сме дали начало, е Индустриалната зона. Каквото и да се говори - единствената причина да нямаме стратегически инвеститор е липса на терени. Тези преди мен не са направили нищо, за да защитят интереса на общината", уточни д-р Камбитов. Той съобщи, че на частни имоти започна изграждането на фабрика за медицински протези с 280 работни места. Предстои изграждане на високотехнологичен завод, което осен работни места ще осигури и изкупуването на селскостопанската продукция на земеделските стопани.
"Ние решихме проблемите, които стояха години наред пред Благоевград. В процес сме на изграждане на Регионален иновационен център за 7 млн. евро, което да е в помощ на инвеститорите. Друг приоритет е по-чиста околна среда. Благоевград, наравно с Бургас, ще има едно от най-модерните депа. Продължаваме строителството в квартал "Грамада", целият интегриран градски транспорт. Ще изградим и подземен паркинг в района на пазара. Продължаваме санирането. Програмата ще бъде отворена и ние имаме готовност да продължим санирането, така както бяхме първи, и сега ще сме първи. Ще подсигурим и средства от Централния бюджет за поетапна подмяна на ВиК мрежата в централна градска част. Досега фокусът беше върху кварталите. Ще изградим зелени пояси, чистотата на въздуха ще бъде гарантирана с уловители на фини прахови частици. Над 1200 семейства ще получат алтернативни отоплителни уреди", съобщи д-р Камбитов. Той подчерта, че ще продължи да работи за устойчива демографска и социална политика. Неслучайно Община Благоевград получи приза за социална Община. "Ние сме една от малкото общини, които осигуряваме лични и социални асистенти на всички. В програмата Инвитро помагаме на двойките с репродуктивни проблеми без значение от броя на опитите и възрастта. 860 хиляди от общинския бюджет за 4 години са дадени за 216 двойки. Това са най-правилно инвестираните пари, защото инвестираме в бъдещето, в децата. Ще изградим хосписи, разширяваме целия обхват от социални услуги. За възрастните хора ще намалим и билетите за градския транспорт с 50 процента", обясни досегашния кмет на Благоевград.
"Имаме и традиции в спорта, ние сме от малкото общини, които осигуряват базите на спортните клубове безплатно, за да може децата да спортуват. Ще изградим и лекоатлетическа писта. Стъпка по стъпка вървим и към реализиране на нова черква. Само преди две години парк "Македония" бе върнат на Благоевград. Хората строят по 200 години черква, но ние ще я построим следващия мандат. Докато ние работехме през последните 8 години, имаше едни хора, които постоянно ругаеха, клеветяха, фалшифицираха снимки, правиха колажи. Фалшифицираха документи. Докато те правиха това, ние работихме, не говорихме. Работихме, работим и ще работим единствено и само за доброто на Благоевград", завърши д-р Атанас Камбитов.
Той е подкрепен от основни партии и колиции в Благоевград. Сред тях са Местна коалиция ЕНП (ЕНП- СДС- БДО), с водач на листата Радослав Тасков, ЗС "Александър Стамболийски", с водач Димитър Урдев, ПП АБВ, с водач Владимир Елезов, ОБТ "Български лейбъристи", с водач Констанца Рупова. МК "Обединена социалдемокрация /ПП "ОСД" ПП, "ЗНС"/, с водач Христо Ковачки, ПП "Съюз на свободните демократи", с водач Георги Иванов. Кандидатурата му за трети мандат е подкрепена и Синдикатите - КТ "Подкрепа" и КНСБ, с които има подписани споразумения за сътрудничество и бъдещи действия за развитие на Благоевград полза на обществото.


/ИС/