По "кози пътеки" и полусъборени стълбища е минала Весела Лечева във великотърновския квартал "Колю Фичето"за да се срещне с избиратели

По "кози пътеки" и полусъборени стълбища е минала Весела Лечева във великотърновския квартал "Колю Фичето"за да се срещне с избиратели

VO 17:06:31 09-10-2019
MH1704VO.042
ПС - Велико Търново - Весела Лечева - квартал "Колю Фичето"

По "кози пътеки" и полусъборени стълбища е минала Весела Лечева във великотърновския квартал "Колю Фичето"за да се срещне с избиратели


По "кози пътеки" и полусъборени стълбища е минала Весела Лечева във великотърновския квартал "Колю Фичето" за да се срещне с избиратели, съобщиха от пресцентъра на коалиция "БСП за България", АБВ, "Движение 21".
Междублокови пространства, които тънат в прахоляк през сухите месеци, а когато завали - в кална тиня, разрушени стълбища, които са толкова порутени вече, че са почти неизползваеми, неосветени кози пътеки, по които хората се прибират у дома, лош градски транспорт и микросметища - това е видяла в кв. "Колю Фичето" кандидатът за кмет на коалиция "БСП за България", АБВ, "Движение 21" Весела Лечева.
Тя е посетила един от най-големите квартали на града по настояване и покана на живущите там. Близо три часа е продължила обиколката на квартала с кандидата за кмет и кандидатите за общински съветници, които са се отзовали на поканата.
"Когато помолим общината за съдействие, обикновено досегашният кмет Даниел Панов ни казваше - вие живеете в най-благоустроения квартал на Велико Търново, не ме занимавайте. А вижте в каква кал газим и сега дори не вали. Завали ли, мазите ни са пълни с вода, повечето от тях въобще не ги използваме. Да не говорим, че се прибираме по неосветени кози пътеки, които познаваме до сантиметър и само това ни спасява от счупени крака и ръце", са казали живущи на "Оборище" 6.
Хората са посрещнали Весела Лечева с цяла папка жалби и сигнали, които са подавали до общината и след които са получавали съвети да си намерят експерт по вертикална планировка и да му платят.
"В същото време признават, че планировката е сбъркана още при самото издигане на тези блокове, а сега се оказва, че ние трябва да плащаме за нещо, което се е случило преди повече от 40 години и за което нямаме вина. Прилича ли му на заместник кмет да каже: Еми, нямали сте късмет", са посочили още живущите на "Оборище" 6.
Девет входа, около 150 семейства и повече от 700 търновци се оказват потърпевши само на този номер, посочват от коалицията.
"Много ми харесва това, че хората стават взискателни. Докато ние, като общество, не поставим изисквания, няма да се променят условията, в които живеем. След като си плащаме данъците и сме наясно, че всичко това се случва с нашите данъци, трябва да сме по-изискващи и да знаем къде се харчи всеки лев", е заявила Весела Лечева в парка в кв. "Колю Фичето", където е разговаряла с хората за техните очаквания от нея, като кмет на Велико Търново.
"Често чувам да ми казвате, че нито тревата е окосена, нито паркът е обезпаразитен, че междублоковите пространства са превзети от коприва и треви. Искам да ви кажа, че същите хора, които трябва да се грижат за зелените площи и сметопочистването на града, в момента са кандидати за общински съветници. Това е такъв конфликт на интереси, че дори няма нужда от коментар", е заявила Лечева.
Заключени спортни площадки, изградени в дните на предишната кметска кампания, при това по проекти и с европейски пари, са показали жителите на квартала.
"Крайно време е да сложим точка на това беззъбо и безхаберно управление, да кажем стига, защото продължават да ни лъжат. Всяко изречение, в което ви казват, че Европа ще ни даде много пари и за следващия програмен период, е лъжа, защото в момента Европа ври и кипи заради Брекзит и няма човек, който да ви каже колко пари ще има ЕС и колко пари ще получи България", е посочила Весела Лечева.
/МХ/