Във Видин Сергей Станишев подкрепи кандидата за кмет от "БСП за България" Любомир Георгиев

Във Видин Сергей Станишев подкрепи кандидата за кмет от "БСП за България" Любомир Георгиев

VO 16:13:02 09-10-2019
MH1610VO.035
Видин - Сергей Станишев - пресконференция

Във Видин Сергей Станишев подкрепи кандидата за кмет от "БСП за България" Любомир Георгиев


Видин, 9 октомври /Валери Недялков, БТА/
Местните избори са много важен тест за политическите партии и сега има всички предпоставки БСП да увеличи радикално своето представителство в местната власт. Това съобщи на пресконференция в Регионалния пресклуб на БТА във Видин, лидерът на ПЕС и евродепутат Сергей Станишев, който подкрепи кандидата за кмет на община Видин от БСП - Любомир Георгиев. В пресконференцията участваха Любомир Георгиев и водачът на листата за общински съветници от "БСП за България" - Димитър Велков.
Станишев посочи, че очаква на тези избори БСП да спечели 10 - 12 областни града, както и да удвои резултатите си от предишните местни избори, като кметства и брой общински съветници. Според него, за да се случи това е необходимо да се засили националното измерение на кампанията, като национални послания и стратегия. Като основни проблеми на Видин, Станишев посочи - обезлюдяването и западането в икономически и социален план, което обхваща все повече територии в страната.
Кандидатът за кмет на Видин от "БСП за България" - Любомир Георгиев каза, че ако спечели изборите ще бъде кмет на всички видинчани. Той посочи че в управлението си ще спазва принципите за почтеност, морал и прозрачност в политиката, която ще следва. Като основни проблеми на видинчани той посочи - ниските доходи и регионалната диспропорция между малките общини и големите градове. Това пречи на съживяването на Видин и ще бъде една от основните ми политики в мандата след изборите, допълни Георгиев.
/МХ/