Великотърновският бизнес е дал висока оценка на Даниел Панов за инвестициите в подкрепа на икономиката

Великотърновският бизнес е дал висока оценка на Даниел Панов за инвестициите в подкрепа на икономиката

VO 16:05:31 09-10-2019
GI1602VO.027
ПС - Велико Търново - Даниел Панов - бизнес

Великотърновският бизнес е дал висока оценка на Даниел Панов за инвестициите в подкрепа на икономиката


Бизнесът оцени високо цялостното обновяване на Западната индустриална зона във Велико Търново.
Своето одобрение за инвестициите, вложени в промишления район по време на втория кметски мандат на Даниел Панов, са дали ръководствата на едни от най-големите компании във Велико Търново - "Мегапорт" ООД, Модна къща "Парушев", Печатница "Сира", "Хигиенно-медицинска индустрия" ЕООД, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.
"Изцяло модернизираната инфраструктура в Западната индустриална зона е гарант за развитието на бизнеса. Облагородените терени, изградените тротоари, преасфалтираната главна промишлена улица, създадените подходи към предприятията превръщат района в един от най-бързо развиващите се в страната", такъв е бил отзвукът след срещите на Даниел Панов във всяка от компаниите.
Панов е кандидат-кмет на Велико Търново за трети мандат, издигнат от ГЕРБ и СДС. Той е обявил и бъдещите инфраструктурни инвестиции в подкрепа на бизнеса, планирани в управленската му програмата.
Сред тях са разширяване на Западната индустриална зона в посока село Шемшево и изграждане на четирилентова скоростна връзка между старопрестолния град и магистралата Русе - Велико Търново, която ще премине край с. Момин сбор. Основата за двата проекта вече е положена - направени са постъпки пред МРРБ за осигуряване на финансиране.
"Перспективите са изключително добри и с оглед на стратегическите държавни проекти в инфраструктурата. Това са пътят Русе - Свиленград и съединяването на АМ "Хемус", за която е осигурено най-важното - финансирането и която до средата на 2022 г. ще стигне до Велико Търново", е коментирал Даниел Панов.
Представителите на фирмите и техните служители са изразили удовлетворението си от подобрената инфраструктура, свързваща старата столица с околните населени места. Над 50 километра е обновената третокласна и четвъртокласна пътна мрежа през последните четири години.
В срещите са участвали и кандидати за общински съветници от силния отбор с номер 43 на ГЕРБ и СДС./ГИ/