Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Андрей Новаков: Много лесно се говори за Европа, когато виждаме резултатите от нейната подкрепа

Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Андрей Новаков: Много лесно се говори за Европа, когато виждаме резултатите от нейната подкрепа

VO 16:23:31 15-05-2019
GI1622VO.024
ПС - ПП ГЕРБ - Андрей Новаков

Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Андрей Новаков:
Много лесно се говори за Европа, когато виждаме резултатите от нейната подкрепа


Много е лесно да обясня какво е Европа, както и смисъла
от Европейския съюз, когато само с поглед, на 500 м, се
виждат резултатите от поне 10 реализирани проекта. Това
каза кандидатът за евродепутат Андрей Новаков в село
Ягода, община Мъглиж. Новаков бе заедно с Николай Диков,
който също е част от листата на ГЕРБ за предстоящите
избори за Европейски парламент, за да се включат в
официалното откриване на изцяло рехабилитирана улица в
мъглижкото село. Проектът включва ремонт на главен
водопроводен клон, цялостно асфалтиране на уличното
платно и подмяна на тротоарните площи. Стойността е 1 155
000 лв., средствата са отпуснати от Министерство на
регионалното развие и благоустройството. По време на
откриването стана ясно, че и други улици ще бъдат
ремонтирани и още 1.3 км от водопроводната мрежа
обновени, което се случва благодарение на европейската
солидарност.
"Важно е Европа да бъде на регионите, да се усеща от всеки един човек. Тук не се е случвало нищо от 50 години насам, а днес имаме обновени площад, улици, стадион, много други неща, които са важни за всеки един от нас. Това е първото ми посещение в Ягода, но съм сигурен, че няма да е последното. Ваш приятел и посланик съм", подчерта Андрей Новаков.
Той допълни, че кметът на Мъглиж Господин Господинов и екипът му са получавали и няма да спрат да получават регионална, държавна и европейска подкрепа, защото само с обща и координирана работа се постигат добри резултати.
"Убеден съм, че съм част от най-добрата листа, съставена от кандидати, които ще отнесат всеки един регионален въпрос до Европейския парламент. Вярвам на Андрей Новаков, защото той е бил пример точно за това - темите, които вълнуват нас тук, да бъдат включени в европейския диалог, за да имат своето решение", допълни и Николай Диков. "Като общински съветник през последните осем години разбрах, че е от ключово значение да имаме нашия глас в ЕС. Затова е и моя кауза да осигурим дългосрочна и стабилна работа на енергийния комплекс "Марица изток", както и на целия ни регион", категоричен бе Диков.
Андрей Новаков подчерта, че ще отстоява бъдещето не само на източномаришката енергетика, но и на цялата старозагорска област. "Хората, които дават честния си труд, заслужават подкрепа, дължа им го", заяви той.
Заместник-кметът на Мъглиж д-р Душо Гавазов поздрави кандидатите за представители в Европейски парламент за усилията и помощта до този момент и изрази убеждението си, че това няма да се промени. Той допълни, че предстои ремонт и на други улици, както и внедряването на мерки за енергийна ефективност на сградата на общинската администрация. "В Мъглиж ще бъде изградено и футболно игрище с изкуствена настилка, отново чрез оперативните програми", допълни д-р Гавазов. Той припомни още, че през изминалия програмен период е извършен ремонт на читалища в селата Ягода, Ветрен, Тулово и Дъбово. Рехабилитация е имало и за водопроводна и пътна мрежа в общината.
Заедно с кандидатите за евродепутати Андрей Новаков и Николай Диков бе и областният координатор на партията Пламен Йорданов. Заедно те се срещнаха и с жители на селото в местното читалище./ГИ/