Инвест Банк

Бъдещите коалиции, социологическите проучвания и проблемите в региона обсъдиха в Калояново кандидати за депутати от "РБ-Глас народен" с избиратели

Бъдещите коалиции, социологическите проучвания и проблемите в региона обсъдиха в Калояново кандидати за депутати от "РБ-Глас народен" с избиратели

VO 21:26:01 20-03-2017
PP2123VO.028
Калояново - "Реформаторски блок-Глас народен" - ПС

Бъдещите коалиции, социологическите проучвания и проблемите в региона обсъдиха в Калояново кандидати
за депутати от "РБ-Глас народен" с избиратели


Калояново, 20 март /Дима Шопова, БТА/
Бъдещите управленски коалиции, социологическите проучвания, социалният статус и проблемите в региона обсъдиха в Калояново кандидатите за народни представители от "Реформаторски блок-Глас народен" за 17 МИР и жители от общината.
На въпросите отговаряше водачът на листата Божидар Лукарски, който заяви, че се гордее, че е начело именно на тази листа - на Пловдив-област. Този район е важен както за мен, така и за България, каза още той и определи като неуважение към района водачите на останалите партии. На срещата присъстваха и останалите кандидати от листата, сред които Райна Дончева, Павел Гимишев, Георги Пилев, Янко Димитров. Пловдив-област заслужава тези хора - млади, добри професионалисти, които ще формират мнението на хората и ще работят за тях в парламента, каза Божидар Лукарски.
Запитан с кого Реформаторският блок ще направи коалиция, Божидар Лукарски отговори - с БСП не можем, а ДПС не ги споменавам, въпреки че те ще бъдат трета или четвърта политическа сила. Ще ми се да не правим с никого коалиция, но трябва да бъдем реалисти и искаме-не искаме - ГЕРБ е възможният вариант, да не кажа единственият, ако искаме да управляваме, добави водачът на листата. Според Лукарски бидейки в опозиция, не можеш да кажеш на избирателя какво правиш и не можеш да постигнеш нещата, които си заложил в програмата си. Но за да бъдеш в управлението, трябва на първо място да влезеш в НС с повече депутати и да се съобразяваш с някакви реалности, които ти позволяват да влезеш в определен тип коалиция, добави той. Според него бъдещето е на коалициите, където трябва да отстъпиш малко, а на моменти - да бъдеш по-настъпателен.
Според реалните социологически проучвания "Реформаторски блок-Глас народен" е с 4,5 процента при избирателна активност обаче около 70 на сто. Реално активността не може да бъде измерена, но по принцип е между 50 и 60 на сто и това ни дава сигурно участие в 44-то НС и някакво самочувствие, каза Лукарски. По думите му предстои още една, последната седмица от предизборната кампания, и през това време "трябва да направим всичко възможно да задържим този процент". Той призова присъстващите да се обърнат към приятели и близки да подкрепят коалиция "Реформаторски блок-Глас народен", без да се влияят от социологическите проучвания.
Лукарски бе категоричен, че само Блокът, от така наречените десни политически сили, влиза в Народното събрание. Няма как да ти дават социолозите 1,5 процента, а ти да си мислиш, че ще прескочиш бариерата, но много по-лесно, по думите му, е да имаш прогнозните 4,5 на сто и да се сринеш заради излишна увереност. Затова, според него, последната седмица е много важна и през това време може да се случи всичко.
/ПП/