Бокова благодари на Русия за активния й принос в реализацията на програмите на ЮНЕСКО

UN 23:32:31 13-09-2016
GG2331UN.004
ЮНЕСКО - Русия - Бокова

Бокова благодари на Русия
за активния й принос в реализацията на
програмите на ЮНЕСКО


Москва, 13 септември /БТА/
Руската Федерация има активен принос в работата на ЮНЕСКО, заяви генералният директор на организацията Ирина Бокова на прием в централата в Париж на ЮНЕСКО, организиран по повод приключването на мисията на ръководителя на постоянното представителство на Русия Елеонора Митрофанова, предаде ТАСС.
Бокова припомни, че миналата година в Санкт Петербург е имало международен културен форум, посветен на 70-ата годишнина от създаването на ЮНЕСКО и че редица важни проекти на организацията са били подети точно на тази международна конференция.
Бокова благодари на Митрофанова за работата й в продължение на седем години като ръководител на постоянното представителство на Русия в ЮНЕСКО. Тя припомни, че Митрофанова е била ръководител на Изпълнителния съвет на организацията и председател на Комитета за световно наследство към ЮНЕСКО и че е изпълнила успешно задълженията си, произтичащи от тези постове.
Митрофанова пък благодари на Бокова и на ръководителите на дипломатическите представителства за оказаното й доверие при избирането й на висшите постове в ЮНЕСКО и припомни, че Русия напълно споделя принципите на тази организация.

/Габриела Големанска/
/ГГ/