Виетнам ще възобнови международните полети с 15 страни през декември

SK 17:31:31 25-11-2021
ES1728SK.031
Виетнам - авиация

Виетнам ще възобнови международните полети
с 15 страни през декември


Ханой, 25 ноември /БТА/
Виетнам ще възобнови международните полети от 15 страни от декември, девет месеца след спирането им заради пандемията от Ковид-19. Това съобщи днес правителството, цитирано от ДПА.
Очаква се Виетнам да започне да възобновява международните маршрути в началото на декември, включително полети до Япония, е казал премиерът Фам Мин Чин по време на разговори с японския си колега Фумио Кишида в Токио, се посочва в комюнике на кабинета.
Чин, който отпътува днес от Токио след четиридневно посещение, заяви също, че двете страни обмислят взаимното признаване на ваксинационните си паспорти.
Виетнам преустанови всички международни полети в края на март, за да спре разпространението на Ковид-19.
В съответствие с предложение, представено по-рано този месец от виетнамското транспортно министерство, виетнамците и чуждите граждани от 15 страни и територии, а именно Китай, Хонконг, Япония, Южна Корея, Тайван, Тайланд, Сингапур, Малайзия, Лаос, Камбоджа, Франция, Германия, Русия, Австралия и Великобритания ще могат да летят до Виетнам.
За да влязат в страната, пътниците трябва да са напълно ваксинирани, да притежават сертификат за преболедуване на Ковид-19 или отрицателен тест, направен 72 часа преди пристигането. От тях ще се изисква също да се карантинират самостоятелно и здравословното им състояние да бъде наблюдавано поне седем дни.
Правителството ще разгледа допускането на граждани от други страни на територията на Виетнам през втората половина на 2022 година.
Към днешна дата във Виетнам е поставена първата доза на ваксината срещу Ковид-19 на над 68,5 милиона души от общо 98-милионното население на страната. Над 46 милиона души са напълно ваксинирани./Галя Горнишка/
/ЕС/