Техническият университет в София беше удостоен с почетни грамоти от Столичната регионална здравна инспекция

SK 18:23:31 09-11-2021
RI1819SK.012
Технически университет - грамоти - ваксинация

Техническият университет в София беше удостоен с почетни грамоти от Столичната регионална здравна инспекция


София, 9 ноември /Димитрина Ветова, БТА/
В тържествена обстановка в залата на Академичния съвет на Техническия университет в София, д-р Данчо Пенчев, директор на Столичната регионална здравна инспекция, връчи почетни грамоти на ректора на ТУ-София проф. Иван Кралов и на главния секретар Никола Николов. Грамотите се връчват на ТУ-София, като първото висше училище в България, изградило на своя територия център за ваксинация срещу CОVID-19, съобщи пресцентърът на висшето училище.
Техническият университет в София е първата институция в страната, която е удостоена с такава грамота.
Проф. Кралов е приветствал гостите и е изразил благодарност за ползотворното сътрудничество и оказаната методическа помощ за прилагането на противоепидемичните мерки. "Изграденият ваксинационен център бе израз на нашия общ социален ангажимент с цел опазване здравето на младите хора и на нацията като цяло", е изтъкнал ректорът.
Д-р Данчо Пенчев е благодарил на ректора за съвместната работа във ваксинационния процес. "Ние дадохме пример за това как в една трудна обстановка институциите могат да си сътрудничат успешно, с грижа за здравето на хората", е казал д-р Пенчев.
Функционирането на центъра е било осигурено с медицински персонал от Центъра за спешна медицинска помощ в София, като благодарение на това са ваксинирани преподаватели, служители, студенти и всички желаещи граждани.


/РИ/