Гърция вече ще изисква редовни тестове за КОВИД-19 от всички служители в ресторантите и туризма

SK 19:21:31 22-07-2021
VN1920SK.021
Гърция - КОВИД-19 - тестване

Гърция вече ще изисква редовни тестове
за КОВИД-19 от всички служители
в ресторантите и туризма


Атина, 22 юли /БТА/
Гърция съобщи, че всички служители в ресторантите и туризма ще трябва да си правят редовни тестове за КОВИД-19. С това задължението, което досега важеше само за някои популярни туристически острови, се разширява за цялата страна, предаде Ройтерс.
Гърция премахна повечето ограничения и се надява на поне частично съживяване на туризма през лятото. След ново нарастване на случаите на КОВИД-19 поради разпространението на по-силно заразния Делта вариант миналата седмица страната обяви тестване два пъти седмично на неваксинираните служители в ресторантите и туристическите компании на някои от островите, напомня агенцията.
Същото правило вече ще се прилага и из цяла Гърция, каза днес заместник-министърът за защита на гражданина Никос Хардалиас. Целта ни е нашата страна да продължи да изпраща посланието, че е и ще продължи да бъде туристическа дестинация, каза той.
С население от 11 милиона души, Гърция е ваксинирала 45 процента от гърците. Правителството разпореди задължителна ваксинация в здравния сектор и домовете за социална грижа, а днес призова и учителите да се подложат на ваксинация преди началото на учебната година.
Гърция съобщи днес за 2604 нови случая, с което общият им брой достига 469 042 от началото на пандемията. Починали са 12 875
души в резултат на усложнения след ковид инфекция.
/Мина Иванова/
/ВН/