В националния пресклуб на БТА

OT 11:30:01 14-10-2021
RM1128OT.010
БТА - НАЦИОНАЛЕН ПРЕСКЛУБ

В националния
пресклуб
на БТА


Пресконференциите в Националния пресклуб излъчваме в реално време на сайта на БТА - www.bta.bg/bg/pressclub
Събитието ще се излъчва на живо и във Фесбук страницата на БТА:
https://www.facebook.com/events/588507275675614/?ref=newsfeed


На 15 октомври, петък, от 13.00 часа,
ще се състои
официално откриване на
стажантската програма на БТА.

Започват първите платени студентски стажове в
123-годишната история на БТА, които са по програмата на Министерството на образованието и науката /МОН/ "Студентски практики - фаза 2".


Студентските стажове в БТА са в 21 направления - за репортери в различните информационни емисии на агенцията, за преводачи, графични дизайнери, за маркетинг, счетоводство, за видео и фоторепортери и др.
За програмата са одобрени студенти от УНСС, СУ "Св. Климент Охридски", Нов български университет, Техническия университет, Националната художествена академия, Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" и от Тракийския университет в Стара Загора.
На събитието са поканени ректорите на университетите, студентите и представители на МОН.
На откриването на стажантската програма приветствия ще отправят генералният директор на БТА Кирил Вълчев, Соня Кръстанова-Богданова от МОН, Евгения Друмева - заместник генерален директор "Информационна политика" в БТА, и доц. Георги Лозанов - директор на дирекция "Знание и култура - ЛИК" в БТА.Проявите в Националния пресклуб БТА се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки - ползване на 30% от капацитета на залата и не повече от 30 човека, дезинфекция, физическа дистанция и задължително носене на предпазни маски.

/РУМ/