Четем за Вазов и неговите близки

На 22 септември 2021 г. се навършват 100 години от смъртта на патриарха на българската литература Иван Вазов.

Няма българин, който да не е прочел поне един роман, повест, разказ или негово стихотворение. Творчеството му е оставило ярка следа в почти всеки литературен жанр. Днес ви предлагаме да прочетете за Иван Вазов.

“Иван Вазов и неговите близки” е книга, която може да бъде описана само с една дума, съдържаща се още в заглавието. Тя е близка. Тя е позитивна. Написана, за да разказва истории и да запазва родовата памет. Пресъздаваща епоха. Чете се бързо и искаш непременно да препрочетеш някои пасажи отново и отново. Книгата е както за всички, така и много лична. Защото е плод на ярките и картинни спомени на Вера Вазова – дъщеря на ген. Георги Вазов и племенница на Иван Вазов. Тя умее да разказва увлекателно, проследявайки Вазовия род до дълбоките му корени. Вера Вазова се обръща към записките на баща си и на другия именит генерал в рода – Владимир Вазов, за да нарисува по-живо картината на стария Сопот, да свърже нишките в разказите на Ана Минчова (баба на генералите и народния поет) за фамилията.

Тази книга е различна, защото е безценно да научиш от първа ръка какво е усещането да играеш “Ревизор” като дете вкъщи, а Иван Вазов да е сред публиката. Или да рецитираш пред него и проф. Иван Шишманов, докато сълзите ти бликват от вълнение.

До края на септември издателство FULLCONTACT прави специален подарък – при закупуване на една книга, получавате втора безплатна, която да подарите на ваш близък. Защото “Иван Вазов и неговите близки” е книга, която може да бъде описана само с една дума. Близка. Книга, която трябва да присъства в библиотеката на всеки почитател на Вазовия род. 

Книга можете за закупите на https://books.fullcontact.bg

 


FULLCONTACT