Йордан Николов Христов: случаят „Барселонагейт" срещу мен е напълно прекратен и архивиран

На 06 юли 2021 г. получих официален документ (Legal Statement) от моите адвокати в Испания, с който ме уведомяват, че т.нар. случай „Барселонагейт" е напълно прекратен и архивиран с официално Постановление (Decreto Fiscal) на Главния прокурор на Специализираната прокуратура на Испания г-н Алехандро Лусон Кановас, считано от 31.05.2021 г. и влязло в сила.

В хода на проверката по тъй наречения случай „Барселонагейт" срещу мен никога не са били повдигани обвинения и не са предявявани финансови, данъчни или каквито и да е било други законови претенции от страна на испанските власти.

Такива няма и срещу нито едно физическо или юридическо лице, чиито имена бяха „напоително" тиражирани от различни медии.

Нещо повече, част от медийно разпространените имена в това число и на политици, дори не присъстват в проверката, което не попречи да „присъстват" в медийни и политически спекулации, в които беше замесено и моето име в продължение на две години.

С прекратяването и архивирането считам, че един път завинаги се слага край на този случай.

Отнасям се с огромен респект и уважение към испанската правораздавателна система и прокуратура, които са едни от най-авторитетните в Европа и света и бих искал да декларирам, че във всички свои действия винаги съм се съобразявал с изискванията на законите и съм спазвал стриктно установените правила.

Огромна благодарност и признание към водещата испанска адвокатска кантора MOLINS Defensa Penal за професионализма и постоянството, което вложиха, за да докажат пълната несъстоятелност и липса на основание относно твърденията, които ангажираха и моето име.

3а съжаление логичният завършек на един казус, който беше създаден, тиражиран и поддържан, въз основа на медийни и политически спекулации и имаше малко общо с правото не може да ми върне нито разбитите нерви, нито съсипания ми личен живот, както и тежките негативи върху доброто ми име и бизнеса ми.

Винаги съм вярвал в правосъдната система и задълбочено ще обмисля с моите адвокати възможността да потърся правата си и да заведа дела за причинените ми вреди.

Източник - Адв. Тодор Табаков

 

/Платена публикация/