Generali - 190 ГОДИШНА ИСТОРИЯ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО

OT 17:02:31 08-04-2021
RM1702OT.008
Generali - съобщение

Generali - 190 ГОДИШНА ИСТОРИЯ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО


Пандемията Covid-19 ни показа съществената роля, която здравето има в живота ни. Поради тази причина е изключително важно да изберем надеждна застраховка и Партньор за цял живот като Generali, за да намерим най-доброто решение за нашите близки. Тази година Generali празнува 190 години живот. Исторически момент за компанията, основана в Триест (Италия) на 26 декември 1831 г., по времето на тогавашната Австро-Унгарската империя и сега действаща в 50 страни в Европа, Азия и Латинска Америка. По време на своята уникална история служители и агенти на Generali са помогнали на милиони хора да изградят по-безопасно бъдеще. Днес, с 65.9 милиона клиенти и 72.000 служители по целия свят, Generali е един от най-големите световни лидери по предоставяне на застрахователни продукти и управление на активи със 70.7 милиарда евро премии.

"190-ата годишнината се пада в доста необичайна година, когато светът се надява да се възстанови от най-сериозната глобална криза от следвоенния период насам" обяви изпълнителният директор на Група Generali Philippe Donnet. За да отбележи това събитие и да остави осезаем и траен знак за връзката между Компанията и мястото, където тя е родена и се е разраснала, Generali стартира "Fenice 190", инвестиционен план за 3,5 милиарда евро в подкрепа на възстановяването на засегнатите европейски икономики от Covid-19. "С Fenice 190 искаме да сме в центъра на това пътуване, оставяйки конкретно наследство за бъдещето, със значителна подкрепа за най-иновативните, устойчиви и стратегически сектори за рестартиране на европейската икономика и да насърчим включването на тези, които най-силно са засегнати от кризата," обясни Philippe Donnet. Всички инициативи ще имат силен фокус върху екологичната и социалната отговорност в подкрепа на енергийния преход на европейските малки и средни предприятия, зелените жилища, цифровите инфраструктури и здравеопазването.

През първия етап, Фондът ще подкрепя инвестиции в Италия, Франция и Германия и веднага след това ще достигне Централна и Източна Европа, четвъртият по големина пазар на Група Generali. "Ангажиментът на Generali за възстановяване на икономиките в Австрия и Централна и Източна Европа и Русия е сигнал за важната роля на този регион за Групата. През 2020 г. успяхме да надминем конкурентите си и помогнахме на местните общности с програмите по инициативата The Human Safety Net. За да отпразнуваме по най-добрия начин своята 190-а годишнина и да запазим нашата водеща роля, трябва да комбинираме старите си сили с дигиталната трансформация" - каза Luciano Cirin?, Директор на Регион Австрия, Централна и Източна Европа и Русия и изпълнителен директор за Дженерали Холдинг Централна и Източна Европа, базиран в Прага.

 

 

Историята на застраховането в България пази информация за едно от първите чуждестранни застрахователни дружества в България - Assicurazioni Generali Trieste, което влиза на застрахователния пазар в България още през 1904 г. и работи успешно до 1946 г., когато се извършва национализация на този сектор. Дженерали оперира на българския пазар от 2006 г. През 2015 г. Дженерали придобива успешно ЗАД "ВИКТОРИЯ" и това дава началото на Дженерали Застраховане - шестата по големина застрахователна компания на пазара на общо застраховане в България. Две силни компании обединени в един могъщ лидер. Днес дружеството предлага широка гама от застрахователни продукти и корпоративни решения в областта на имущественото застраховане, автомобилното застраховане, здравно застраховане и злополуки на повече от 1 900 000 клиенти в

България чрез 150 офиса и над 1500 застрахователни посредници. Клиенти на компанията са водещи финансови институции, чуждестранни и български инвеститори във всички сектори на икономиката.
През 2020 г. Дженерали Застраховане се присъедини официално към Глобалната инициативата на група Generali The Human Safety Net. Партньор по проекта в България e Фондация "За Нашите Деца". Съвместното ни сътрудничество има за цел да подпомогне деца и семейства от най-уязвимите групи. Вярваме, че подкрепата в ранна детска възраст и в семейните отношения може да окаже трайна положителна промяна за тези семейства и да развие потенциала им, за да създадат едно по-добро бъдеще.
/РУМ/