Информационен бюлетин на дирекция "Пресцентър и връзки с обществеността" - МВР

OT 13:09:31 08-04-2021
PP1309OT.014
МВР - БЮЛЕТИН

Информационен бюлетин на дирекция
"Пресцентър и връзки с
обществеността" - МВР


08 април 2021

Враца. В резултат на предприети бързи оперативни действия криминалисти на ОДМВР-Враца установиха и задържаха извършители на два грабежа. Вчера към 11.40 ч. кметът на с. Тишевица съобщил в полицията, че предната вечер неизвестни нахлули в къща, обитавана от местна жителка, и след употреба на сила отнели сумата от 11980 лв. При последвалите незабавни оперативни действия са задържани извършителите - трима жители на селото и техен съучастник от с. Моравица. Трима от тях са с криминалистични прояви за кражби, двама са непълнолетни. Извършено е претърсване в два частни имота в селото, обитавани от задържаните, открити са част от откраднатите пари. На 6 април помощ в полицията потърсила жена от Враца и обяснила, че същия ден около 12 часа непознат е влязъл в дома й, бутнал я на земята и избягал, след като успял да задигне 500 лева и мобилен телефон. В хода на предприетото разследване е задържан 19-годишен жител на село Борован. По случаите са образувани досъдебни производства, а работата по документирането им продължава под наблюдението на прокуратурата.

Монтана. Вещи и предмети, представляващи културно-исторически ценности, са иззети от полицаи в Монтана. Вчера, след получен сигнал, била извършена проверка в дома на 35-годишен местен жител. В рамките на процесуално-следствените действия криминалистите иззели от жилището 46 корозирали монети, друга - с изображение на човешка фигура, лула и пафти. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 278, ал. 6 от НК, работата по което продължава под надзора на прокуратурата.

Варна. 25-годишен е задържан в полицейския арест. Вчера в полицията бил получен сигнал за буйстващ мъж пред къща в село в община Аврен. В резултат на предприети незабавни полицейски действия той е установен на място. В хода на разследването е изяснено, че задържаният е нападнал и бил майка си, по-късно счупил стъкла на входна врата на къща в селото, чиито собственик я е приютил. По случая е образувана преписка, уведомен е дежурен прокурор.


Търговище. В резултат на упорита работа криминалисти на РУ-Търговище установиха млад мъж, увреждал кафе-автомати в града и извършил от тях кражби на наличните суми. В рамките на оперативните действия е установено, че от 29 март до 3 април т.г. 21 - годишният жител на село Бистра е "атакувал" общо четири такива автомата. Той е с криминалистически регистрации в полицията и осъждан. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под ръководството на прокуратурата.


Сливен. За притежание на наркотици 27-годишен попадна в полицейския арест. Тази сутрин, малко след 3 часа, екип на група "Охрана на обществения ред" при РУ - Сливен спрял за проверка мъжа и при последвалия обиск от него е иззета суха листна маса, реагирала положително на канабис при извършения наркотест. По случая е образувано досъдебно производство.


Разград. Снощи към 17 часа пред входа на местно кафене в Исперих полицейски служители спрели за проверка двама криминално проявени и осъждани мъже. При изваждане на лична карта от джоба си, 39-годишният изпуснал на земята полиетиленов плик с 10 таблетки, дали характерната реакция на "екстази" при наркотеста. Общото тегло на иззетата дрога е 2,7 грама. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл.354 А, ал.3 от НК, а работата по документирането му продължава под наблюдението на прокуратурата./ПП/