Американският университет трансформира ежегодната Международна седмица в поредица от онлайн събития

На 8 март Американският университет в България (АУБ) ще даде старт на 23-тото издание на ежегодната Международна седмица. Традиционното честване на многообразието в университета този път ще бъде изцяло виртуално, което дава възможност на всички желаещи да се присъединят към събитията, за да научат повече за живота в кампуса и да се срещнат със студенти от над 40 страни. С един клик, където и да сте, ставате част от света, събран в АУБ.

Първото събитие ще се проведе в понеделник, 8 март, с начален час 19:30, и ще представи различните държави през интересна призма: най-често срещаните суеверия, в които вярват местните жители. Приключението из дебрите на световните поверия и вярвания обещава да бъде много интригуващо. Присъединете се тук.

Филмовата вечер тази година ще бъде свързана с темата за щастието и положителните емоции. Екипът на АУБ е подготвил селекция от интересни късометражни филми в жанровете комедия, анимация и драма. Датата е 10 март, сряда, отново в 19:30 часа, а събитието ще бъде достъпно тук.

Финалът на Международната седмицата ще бъде поставен от Виртуалното шоу за таланти - ярка и запомняща се палитра от артистични изпълнения, в която студентите на университета ще демонстрират своите таланти. Гледайте шоуто в петък, 12 март, от 19:30 часа тук.

Д-р Дейвид Еванс, в.и.д. президент на АУБ, сподели, „Изключително сме щастливи, че новите реалности ни стимулират да мислим новаторски, а чрез онлайн събитията успяваме да достигнем до повече хора по цял свят. Единственото, което ще ни липсва тази година, е кулинарният фестивал, където по традиция нашите студенти и преподаватели от над 40 страни представят ястия от националните кухни на родните си държави. Обещаваме при първа възможност да възобновим това пътешествие на сетивата“.

Голямото семейство на АУБ: ангажирано с промяната

Пандемията от COVID-19 пренареди живота ни. Но в Американския университет в България не чакаме времето да ни промени; ние се променяме в крак с него. Действаме активно от самото начало. Вървим успешно напред, работим заедно, за да създаваме бъдещите лидери.

Бързо и ефективно преминахме към онлайн образование, за да предоставим на студентите най-доброто решение да продължат следването си без прекъсване. Това не би било възможно без отдадеността на нашия екип от блестящи преподаватели.

Имаме много международни студенти в кампуса и някои от тях не успяха да се завърнат по домовете си. Те останаха в комфортните общежития, а ние им предлагаме всичко, от което се нуждаят, за да продължат образованието си, както и храна, здравна грижа и консултиране. При 100% спазване на мерките, препоръчани от властите.

Направихме възможна безопасната среда за работа на нашите служители. Но всички те работят неуморно, за да гарантират, че студентите получават висококачественото образование, с което сме известни. И очакваме с нетърпение новите студенти, на които предлагаме изцяло онлайн кандидатстване.

Нашата невероятна общност се гордее с възпитаниците си, които се радват забележителна реализация по целия свят. Те обединиха усилия за набиране на средства в помощ на бъдещите поколения на АУБ.

Кратка информация и история: http://aubg.edu/quick-facts

Нашата мисия и нашите ценности: http://aubg.edu/mission-values

Разяснение на нашия модел на образование: http://aubg.edu/liberal-arts-explained

АУБ в София: https://www.aubg.edu/executive-education

Защо бъдещи студенти избират АУБ: http://aubg.edu/smartversity

 

INTERIMAGE