Информационен бюлетин на дирекция "Пресцентър и връзки с обществеността"-МВР

OT 14:59:01 04-03-2021
PP1458OT.038
МВР - БЮЛЕТИН

Информационен бюлетин на дирекция
"Пресцентър и връзки с
обществеността"-МВР


4 март 2021

Плевен. 22-годишен е задържан за опит да подкупи полицай. Вчера следобед в село Долни Луковит униформени спрели за проверка лек автомобил. При извършената проба с техническо средство било установено, че водачът - 22-годишен местен жител, е шофирал под въздействието на наркотични вещества - амфетамин и метамфетамин. Той отказал да даде кръвна проба, въпреки издаден документ за медицинско изследване, а след довеждането му в полицията, мъжът опитал да подкупи полицейски инспектор, като поставил пред гишето на оперативната дежурна част две банкноти от по 20 лева, за да не му състави акт за административно нарушение по чл. 170 от ЗДВП. Извършен е оглед, парите са иззети, поставени на плота пред гишето на. Младежът е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувани са досъдебни производства за престъпление по чл. 343 "б", ал. 3 от НК и по чл. 304 "а", във връзка с чл.304, ал.1, във връзка с чл.18, ал.1 от Наказателния кодекс. По случая работата продължава под надзора на прокуратурата.

Търговище. Двама млади мъже - на 21 и 24 години, са задържани за нанасяне на побой. Установено е, че вчера около 17.30 часа пред магазин в областния град, водени от хулигански подбуди, те са нападнали и били 37-годишен местен жител. Двамата са задържани на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 131, ал. 1, т. 12 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

Перник. 16-годишен е задържан за кражба на автомобил. Около 22.30 часа снощи в РУ-Радомир е подаден сигнал за откраднат лек автомобил, паркиран пред дома на потърпевшата. След предприети незабавни оперативно-издирвателни действия, колата била намерена на улица в областния град, а предполагаемият извършител - задържан в полицейския арест. Наложена му е полицейска мярка за срок до 24 ч. и е образувано досъдебно производство по чл. 346, ал. 1 от Наказателния кодекс. Работата продължава под надзора на прокуратурата.

Сливен. Около 200 грама наркотик са открити у 38-годишна жена при специализирана полицейска операция на територията на квартал "Надежда" вчера. Наркотичните вещества - станиоловите пликчета и найлоновите торбички, съдържащи зелена листна маса, която при полевия тест е реагирала на синтетичен канабиноид, са открити от униформените при проверка на задържаната. Жената е задържана с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Хасково. В ареста на РУ-Димитровград е задържан 36-годишен мъж от града. В хода на разследването е установено, че след взломяване на катинар на врата на склад, той е откраднал 90 кг електрически кабели. След задържането му, познайникът на полицията признал деянието си, с прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена до 72 часа. Други двама стари познайници на полицията, жители на с. Нова Надежда, също са задържани по подозрение за извършена от тях домова кражба. Двамата - на 34 и 35 години, проникнали в незаключения дом на свой съселянин и отмъкнали 800 лева и газов пистолет. Работата по изясняване на всички факти и обстоятелства по случая продължава.

ГДПБЗН. Тази сутрин, към 6.15 часа, в столичната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" постъпил сигнал за пожар на адрес на бул. "Христо Ботев". Незабавно на място били насочени противопожарни автомобили и линейка. Огънят е потушен. При пожара е загинала жена, а друга жена и мъж са пострадали. Унищожено е домашно имущество. Причините за възникване на инцидента са в процес на изясняване, като според първоначалните данни става дума за небрежност при боравене с открит огън.

/ПП/