Информационен бюлетин на дирекция "Пресцентър и връзки с обществеността" - МВР

OT 12:54:31 02-03-2021
RM1253OT.020
МВР - БЮЛЕТИН

Информационен бюлетин на дирекция
"Пресцентър и връзки с
обществеността" - МВР


2 март 2021

Хасково. Двама мъже са задържани за подпомагане на чужденци без документи да преминат през страната. Вчера по обяд, по време на полицейска операция за предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с незаконната миграция и трафика на хора, служители от участъка в Стамболово към РУ-Хасково спрели за проверка на третокласния път до с.Долно Ботево лек автомобил "БМВ", шофиран от 30-годишен от Сливен. В колата служителите установили четирима души -сирийци и иракчанин, всички без документи за самоличност. Мъжете на възраст между 18 и 23 години, заедно с водача са задържани по образуваното по чл.281 ал.1 от НК досъдебно производство. В ареста на хасковското управление е и 22-годишен хасковлия, водач на автомобил, управлявал "БМВ"-то. Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура Хасково.

Видин. 3000 къса контрабандни цигари са иззели служители на РУ-Видин. На 1 март, около 18.10 часа, на ул."Вела Пеева" в областния град униформени спрели за проверка 49-годишен местен жител и у него открили 150 кутии цигари без бандерол. На мъжа съставили акт по Закона за акцизите и данъчните складове. По случая е заведена преписка.

Стара Загора. Полицията в областния град изяснява случай на увреждане на лек автомобил. Вчера сутринта, 27-годишен мъж съобщил в Първо РУ в областния град, че в часовете през изминалата нощ са били срязани гумите на колата му, паркирана на ул. "Стефан Караджа". Образувано е досъдебно производство по чл. 216, ал.1 от НК.

Търговище. Служители от районното управление в града са установили непълнолетен, взломил монетници на детски увеселителни колички. Вчера, след проведените издирвателни действия, полицаите стигнали до 17-годишен младеж от града, за когото е изяснено, че е извършил две кражби на монети. При първия случай той отнел около 30 лева на монети, а при втория - в края на февруари взломил детска количка пред сградата на театъра. По случаите в РУ-Търговище се извършва проверка.
/РУМ/