В националния пресклуб на БТА

OT 09:19:01 01-03-2021
IS0918OT.001
БТА - НАЦИОНАЛЕН ПРЕСКЛУБ

В националния
пресклуб
на БТА


На 2 март, вторник, от 10.00 часа,
ще се състои пресконференция
на тема:
"Надпартиен консенсус за ускорено развитие на здравеопазването".
Пресконференцията се организира в рамките на инициативата "Заедно за повече здраве", в която участват Българският лекарски съюз (БЛС), Българският фармацевтичен съюз (БФС) и Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM).

По време на събитието ще бъдат представени основните искания и предложения на съсловните и браншови организации в сектора, свързани с необходимостта от по-ефективни инвестиции, които да се отразят на подобряването на здравните показатели на обществото.
Ще бъдат анонсирани данни за очакванията на българите за развитието на здравната система. Ще бъде представен анализ за необходимостта от спешни реформи в публичното финансиране на сектора и негативните последствия, ако това не се случи. Предвид предстоящитите парламентарни избори, членовете на инициативата ще очакват политическите сили да поемат конкретни ангажименти за развитието на здравния сектор в предизборните си платформи.

Участници:д-р Иван Маджаров- председател на УС на БЛС; проф. Асена Сербезова - председател на УС на БФС; Деян Денев - изпълнителен директор на ARPharM ; Димитър Ганев - агенция "Тренд"; Аркади Шарков - експертен клуб за икономика и политика (ЕКИП).


Пресконференцията ще се проведе при спазване на всички мерки, свързани с COVID -19, поради което ще се допускат ограничен брой присъстващи. В залата ще бъдат допускани само потвърдилите участие.

Моля да потвърдите Вашето участие до 12:00 часа на 1 март 2021 г., понеделник, на тел. 0878 441 846, както и на e-mail: radostina@prplay.net.Уважаеми колеги и гости,
В изпълнение на Заповед номер РД-01 -675/25.11.2020г. за въвеждане на временни противоепидемични мерки на територията на Република България на Министъра на здравеопазването и отговор изх. номер 04-203/1 от 08.12.2020г. на Столична регионална здравна инспекция, всички участници в брифинги и журналистите, влизащи в сградата на БТА и в залата на Националния пресклуб, задължително трябва да бъдат със защитни маски и да спазват изискваната физическа дистанция от 1,5 метра. При влизане в БТА, както и пред самата зала са поставени и средства за дезинфекциране.

Напомняме, че брифингите в Националния пресклуб БТА излъчваме в реално време на страницата на БТА - www.bta.bg/bg/pressclub
/ИС/