Информационен бюлетин на дирекция "Пресцентър и връзки с обществеността" - МВР

OT 13:02:32 21-01-2021
MM1259OT.030
МВР - БЮЛЕТИН

Информационен бюлетин на дирекция
"Пресцентър и връзки с
обществеността" - МВР


Габрово. На 20 януари, в хода на специализирана полицейска операция срещу разпространението и употребата на наркотични вещества, е задържан 36-годишен жител на старозагорското село Ракитница. В хода на предприетите процесуално-следствени действия служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР-Габрово установили в обитавано от него жилище дизайнерска дрога. Иззета е зелена суха растителна маса с тегло 140 грама, която при направения полеви наркотест реагирала на амфетамин. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а ал.1 от НК. Извършителят е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.


Стара Загора. На 20 януари в Участък-Мъглиж при РУ-Казанлък бил получен сигнал от 43-годишен мъж - на същата дата, около 12.30 часа, в Мъглиж, двама непознати, чрез сила и заплахи, му отнели мобилен телефон и кутия с цигари. В резултат на предприетите бързи оперативно-издирвателни действия са установени извършителите на деянието - двама местни жители, на 19 и 21 години. Те са задържани за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.198 от НК.


Благоевград. След проведени издирвателни действия полицейски служители на РУ-Сандански задържаха двама младежи на 15 и 17 години и мъж на 31 години, и тримата от същия град, във връзка с извършени от тях кражби. Установено е, че в късните часове на 19 януари, от оранжерия в местността Подината, в землището на града, триото е отнело четири охранителни камери, а по-късно задигнало акумулатор от микробус "Мерцедес Спринтер", паркиран в района на ул. "Илинден". За случаите е уведомена прокуратурата, а работата по документирането им продължава.


Кърджали. Незаконно притежавано оръжие е открито в хода на специализирана операция на служители от РУ-Ардино. При проверка, извършена вчера в жилище, обитавано от 81-годишен, полицейските служители открили два пистолета и 32 боеприпаса, за които липсвало необходимото по закон разрешение. Група "Криминална полиция" и разследващ полицай продължават работата по образуваното досъдебно производство по чл.339, ал.1 от НК.


Плевен. Двама са задържани за извършвана от тях търговска дейност с черни и цветни метали без заплатен лиценз. На 20 януари, около 14 часа, в хода на специализирана полицейска операция в с. Брест, е проверен паркиран товарен автомобил "Пежо Партнер". В автомобила са установени мъж и жена на 50 години от с. Ореховица. В багажния отсек са намерени повредени битови ел. уреди, вещи и части от метален произход и ел. проводници. Извършен е оглед на място. Двамата са задържани са срок до 24 часа. Сезирана е прокуратурата за престъпление по чл.234 "б", ал.1 от НК. Работата по случая продължава.

Вчера, към 6.50 часа, в района на централната автогара в областния град, е извършена проверка на 58-годишен. Установено е, че мъжът от село Буковлък държи сак с 37 полиетиленови плика със суха нарязана жълто- кафява листна маса, наподобяваща по вид, цвят и мирис на тютюн. Листната маса с тегло около 16 кг е предадена с протокол за доброволно предаване. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 234 от НК под наблюдението на районната прокуратура. Нередовни акцизни стоки са иззети вчера и при полицейска операция в с. Буковлък. При извършена проверка в къща, обитавана от 33-годишна, полицаите установили 82 кутии цигари без бандерол от различни търговски марки. По случая е образувана преписка.


/ММ/