АМЕРИКАНСКИЯТ УНИВЕРСИТЕТ В БЪЛГАРИЯ ПОСРЕЩА 225 НОВИ СТУДЕНТИ ПРИ СТРИКТНИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ

В условия на пандемия: виртуален месец на ориентация и онлайн антистрес сесии само част от иновативните подходи на АУБ.

Американският университет в България посреща 225 първокурсници от 25 страни. Талантливите младежи идват от различни краища на България, от съседни държави като Албания, Косово, Северна Македония и Сърбия, както и от по-далечни, сред които: САЩ, Канада, Виетнам, Индия, Египет и Южна Корея.

По традиция АУБ привлича едни от най-добрите студенти в региона и извън него. Те демонстрират не само високи академични стандарти и свободно владеене на английски език, на който се провежда обучението, но също и дарби в различни сфери и дух на социална активност. Постиженията и талантите на много от тазгодишните първокурсници са впечатляващи: първо място на XIII Международно състезание по математика и проектиране в Москва; бронзов медал на Международната олимпиада по химия в Москва, отличия за бизнес идея, както и в роботиката, активна работа за каузите на UNICEF в България. Сред първокурсниците има майстор на спорта с умения в биатлона и ски-бягането и със спечелени световни състезания; балерина и автор на книги за самоусъвършенстване с хиляди продажби; създател на YouTube канал с 60 000 последователи и много други даровити и активни млади хора.

В крак с новите реалности екипът на АУБ замени традиционната Седмица на ориентацията за първокурсниците с виртуален Месец на ориентацията за запознаване с всички възможности на университета. Програмата беше много разнообразна: избор на лекционни курсове и представяне на преподавателите, запознаване с възможностите на студентските програми за международен обмен, уебинари по безопасност и здраве, запознаване с възможностите за живот и различни дейности на кампуса и виртуална разходна в Благоевград. Бяха предвидени и онлайн антистрес сесии. Успехът на новия формат е още едно доказателство за умението на АУБ да се адаптира бързо и ефективно към текущата здравна криза.

„В тези безпрецедентни, предизвикателни времена нашият основен стремеж е да осигурим в максимална степен сигурността на нашата общност. АУБ беше първият университет в България, предложил висококачествено онлайн обучение в разгара на пандемичната криза“,отбелязва д-р Дейвид Еванс, в.и.д. президент на АУБ. „Взели сме стриктни мерки, за да отговорим на изискванията, наехме и още една медицинска сестра за нуждите на здравната служба на университета. В същото време полагаме усилия да запазим неповторимата атмосфера на общуване и изяви на кампуса“.

Новата академична година за студентите на Американския университет в България започва на 7 септември.

 

Голямото семейство на АУБ: ангажирано с промяната

Пандемията от COVID-19 пренареди живота ни. Но в Американския университет в България не чакаме времето да ни промени, ние се променяме в крак с него. Действаме активно от самото начало. Вървим успешно напред, работим заедно, за да създаваме бъдещите лидери.

Бързо и ефективно преминахме към онлайн образование, за да предоставим на студентите най-доброто решение да продължат следването си без прекъсване. Това не би било възможно без отдадеността на нашия екип от блестящи преподаватели.

Имаме много международни студенти в кампуса и някои от тях не успяха да се завърнат по домовете си. Те останаха в комфортните общежития, а ние им предлагаме всичко, от което се нуждаят, за да продължат образованието си, както и храна, здравна грижа и консултиране. При 100% спазване на мерките, препоръчани от властите.

Направихме възможна безопасната среда за работа на нашите служители. Но всички те работят неуморно, за да гарантират, че студентите получават висококачественото образование, с което сме известни. И очакваме с нетърпение новите студенти, на които предлагаме изцяло онлайн кандидатстване.

Нашата невероятна общност се гордее с възпитаниците си, които се радват забележителна реализация по целия свят. Те обединиха усилия за набиране на средства в помощ на бъдещите поколения на АУБ.

Кратка информация и история: http://aubg.edu/quick-facts

Нашата мисия и нашите ценности: http://aubg.edu/mission-values

Разяснение на нашия модел на образование: http://aubg.edu/liberal-arts-explained

АУБ в София: https://www.aubg.edu/executive-education

Защо бъдещи студенти избират АУБ: http://aubg.edu/smartversity

За допълнителна информация, моля свържете се с Албена Кехайова на тел.: 073 888 215 или мобилен: 0888 80 17 48.

 

INTERIMAGE