В националния пресклуб на БТА

OT 13:48:01 27-08-2020
MH1346OT.023
БТА - НАЦИОНАЛЕН ПРЕСКЛУБ

В националния
пресклуб
на БТА


На 28 август, петък, от 11.00 часа,
Интернет списание за култура "АртДиалог"
организира
кръгла маса и пресконференция
на тема:
Представяне на документалния филм
"Стоимен Стоилов. Документално" (27 мин.)
Автор на филма е проф. д-р Иван Маразов, продуценти- Здравка Сиракова и доц. д-р Димитър Кабаиванов, оператор - Пламен Герасимов.
Във филма проф. Иван Маразов прави цялостен анализ на творчеството на големия български и австрийски художник - проф. Стоимен Стоилов /лауреат на Хердерова награда/, на фона на монументалните му творби в музея "Йордан Йовков"- Добрич, в Двореца на културата и спорта и в Икономическия университет - Варна, графични творби от фонда на Художествената галерия - Добрич, и десетки живописни творби на художника, малко известни в България.
В монтажния период филмът и финансиран от Фонд култура на Община Варна.
Кръглата маса е и по проект за популяризиране на списание "АртДиалог" и привличане на публики, финансиран от Национален фонд "Култура".

Водещи: Здравка Сиракова и доц. д-р Димитър Кабаиванов.

Уважаеми колеги и гости,
С цел спазване на всички изисквания, свързани с извънредната епидемична обстановка, в сградата на БТА и в залата за пресконференции е необходимо да носите защитни маски. При влизане в БТА, както и пред самата зала са поставени и средства за дезинфекциране. Създадени са условия участниците в пресконференцията и журналистите да спазват необходимата физическа дистанция.Напомняме, че пресконференциите в Националния пресклуб БТА излъчваме в реално време на страницата на БТА - www.bta.bg/bg/pressclub.
/МХ/