“R&М България производство“ връчи дипломи на учениците по проекта за дуално обучение „ДОМИНО“

„R&М България производство“ връчи сертификати на учениците, преминали успешно обучителния практически курс по проекта за насърчаване на връзката между образованието и бизнеса „ДОМИНО“ (дуално образование за модерните изисквания и нужди на обществото).

Екипът на „R&M България производство“ (Reichle and De-Masari Bulgaria Production) осъзнава ключовата роля на бизнеса за усъвършенстване уменията на младежите и необходимостта от практическа подготовка, която да повишава компетенциите на бъдещите инженери и тяхната увереност.

Участниците в проекта преминаха професионалната си подготовка в R&M България производствопо“ време на обучението си в 10-ти, 11-ти и 12-ти клас, като практическите занимания се провеждаха в компанията. Всички ученици са възпитаници на Професионална гимназия по механоелектротехника „Н. Й. Вапцаров“ в София от специалност „Електрообзавеждане на производството“.

Проектът „ДОМИНО“ има за цел да повиши качеството на професионалното образование, поставяйки фокус върху практическото обучение и осигурявайки възможност учениците да се докоснат до реални задачи и предизвикателства от бъдещата им професия. Инициативата е финансирана в рамките на българо-швейцарската програма за сътрудничество и се реализира съвместно с Министерството на образованието и науката, Министерството на труда и социалната политика и Министерството на икономиката.

В „R&М България производство“ вече тече подготовка за старта на новите практически занятия на учениците, които ще вземат участие в проекта „ДОМИНО“ през есента. „Очакваме да посрещнем отново в началото на новата 2020/2021 учебна година десетокласниците от същата специалност на софийската професионалната гимназия“, коментираха в заключение от R&M.

За R&M (Reichle & De-Massari AG):

R&M (Reichle & De-Massari AG) е водещ световен производител на високоефективни и иновативни продукти и системи за комуникационни мрежи и мрежи за данни. Тясното сътрудничество на компанията със сертифицирани партньори води до новаторска работа в секторите LAN, публични, телекомуникационни мрежи и центрове за данни. Швейцарската семейна компания следва високи стандарти в областта на иновациите, качеството и фокуса към клиента. Благодарение на иновативната сила на производителя, R&M вече покрива целия диапазон на комуникационната свързаност. Основаното през 2011 г. дружество „Райхле и Де-Масари България Пръдакшън“ е тясно специализирано в разработката, дизайна и производството на оптични компоненти, използвани за цялостното изграждане на комуникационни мрежи. Продукцията на производствената база е достъпна на международните пазари чрез повече от 40 търговски организации на R&M по света. Търговската организация R&M Bulgaria повече от 20 години предлага продуктите на R&M на българския пазар и днес оперира в 12 държави от Югоизточна Европа, предоставяйки индивидуален подход в изготвянето на цялостни клиентски решения.

За повече информация посетете - www.rdm.com.

INTERIMAGE