Информационен бюлетин на дирекция "Пресцентър и връзки с обществеността" - МВР

OT 12:59:01 07-08-2020
RM1257OT.021
МВР - БЮЛЕТИН

Информационен бюлетин на дирекция
"Пресцентър и връзки с
обществеността" - МВР


07 авг 2020
Ловеч. 23-годишен е задържан за грабеж в с. Горан, извършен в края на месец юли. Сигналът в полицията е подаден на 28 юли около 00.45 часа - жена от селото крещи през прозореца на баня, че е заключена и ограбена. Незабавно към мястото на инцидента бил насочен полицейски автопатрул. Установено било, че докато спяла, жената била нападната от непознат, нахлул в дома й, отнел сумата от 800 лева, златни накити и дебитна карта и избягал. По случая било образувано досъдебно производство. Незабавно стартирали активни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия от служители на РУ-Ловеч, ОДМВР-Ловеч и сектор "Грабежи" - ГДНП, под ръководството на Окръжна прокуратура - Ловеч. Задържаният 23-годишен мъж е от с. Славяни и е с криминални регистрации в полицията. С прокурорско постановление мярката му за задържане била удължена до 72 часа, след което му е взета постоянна мярка "задържане под стража". Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата в Ловеч.

Сливен. В полицейския арест е задържана18-годишна за извършен от нея грабеж. На 5 август 36-годишен мъж потърсил помощ в полицията, обяснил, че чрез използване на сила бил отнет телефонът на 10 - годишния му син. В резултат на проведените незабавни издирвателни действия била установена и задържана извършителката, с криминални регистрации в полицията. Задържана е с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

София област. Криминално проявен и осъждан мъж е задържан при полицейска операция срещу наркоразпространението. Около 17.50 часа вчера, в хода на специализирана полицейска операция срещу престъпленията с наркотични вещества, служители на РУ-Сливница извършили проверка на 37-годишен мъж с постоянен адрес на територията на столичния град. У него бил открит неразпечатан блистер с 10 таблетки с надпис "Ривотрил". След като мъжът не представил рецепта за лекарството, криминалистите пристъпили към претърсване на обитавания от него адрес в с. Бахалин. От къщата са иззети пет саксии със засадени в тях растения, които при направения полеви наркотест реагирали на канабис. Още два неразпечатани блистера "Ривотрил" били открити и под дюшек на леглото му. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

/РУМ/