Информационен бюлетин на дирекция "Пресцентър и връзки с обществеността"-МВР

OT 14:12:31 05-08-2020
PP1411OT.042
МВР - БЮЛЕТИН

Информационен бюлетин на дирекция
"Пресцентър и връзки с
обществеността"-МВР


5 август 2020

Ловеч. Служител на РУ- Ловеч е пострадал при залавянето на избягал агресивен пациент на Държавната психиатрична болница в града. При задържането му се е наложило използването на стоппатрони. Вчера около 13.30 часа в районното управление постъпил сигнал, че от болничното заведение е избягал 43-годишен пациент, минути по-късно последвало второ съобщение - гол мъж се разхожда по крепост "Хисаря" и се държи агресивно с охраната. На място незабавно е изпратен автопатрул. Мъжът не се подчинил на полицейските разпореждания да се облече и да представи своите документи за самоличност, внезапно нападнал единия от униформените, успял да го удари няколко пъти в областта на главата и дори опитал да издърпа служебното му оръжие. След неколкократни предупреждения се е наложило полицейският служител да използва помощно средство /палка/, но след като и това не респектирало агресията на гражданина, се наложило другият униформен да използва служебното си оръжие. Мъжът е прострелян със стоппатрон в областта на хълбока и откаран за преглед и лечение в болница в Плевен, без опасност за живота. По случая е образувана проверка, като след приключването й материалите ще бъдат изпратени в Районна прокуратура- Ловеч.

Монтана. Заподозрян за извършена кражба е задържан в полицейския арест в резултат на проведени незабавни полицейски действия. Вчера в 17.30 часа 45-годишна берковска жителка потърсила помощ в полицията, след като установила липсата на портмонета си със сумата от около 450 лв., лични документи и дебитни карти. Тя обяснила, че към 13.30 часа, докато шофирала, забелязала свой 30-годишен познат, който се придвижвал на автостоп, качила го в колата си и го оставила на жп прелеза в Берковица, а малко по-късно установила кражбата на портмонето й от дамската чанта. Веднага стартирали оперативно-издирвателните действия, в хода на които било установено местонахождението на стопаджията. При обиск от джоба на панталоните му са намерени и иззети две спринцовки с прозрачна течност и хапче с надпис "субститол". Работата по изясняването на обстоятелствата по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство по чл. 194 ал. 1 от НК и под наблюдението на прокуратурата.

Бургас. Бързо производство е образувано срещу 25-годишен криминалнопроявен перничанин, заловен с наркотици. Вчера около 15.00 часа в Созопол служители на районното управление го спрели за проверка. При обиск от него са иззети плик с 5 г канабис, 11 жълти хапчета /екстази/ - с тегло 5 грама, и 3-грамова бучка с бяло вещество, реагирало при наркотеста на амфетамин. Работата по документирането на случая продължава./ПП/