В националния пресклуб на БТА

OT 13:40:01 03-08-2020
GI1338OT.029
БТА - НАЦИОНАЛЕН ПРЕСКЛУБ

В националния
пресклуб
на БТА


На 4 август, вторник, от 12.00 часа,
ще се състои пресконференция на
Българския арт и фолклорен център "Нестия", фондация "Бъдност за талантите на България", Фолклорна група "Житената питка" и Делта център за изкуства и култура
на тема:
Да възвърнем духа и вярата по време на пандемия!
Национална кампания "Да запалим и съхраним огъня български"
Мястото на фолклорното общество в България. Българският фолклор и изкуства по време на пандемията.
Проектозаконът за защита на българския фолклор.
Българският фолклор в учебните заведения.
Национален фолклорен фестивал-конкурс "Бъдност за талантите на България" - 2020г. Програма "60 години - Живот с кауза".
Нестия фестивали - България 2020 /лято 2020, есен 2020/.
Нестия фолк-арт форуми 2020 - тематични конкурси, Международна арт фолклорна академия, Нестия интерфоруми за изкуства "Черноморски перли".

Участници: Христо Станков - председател на Българския арт и фолклорен център Нестия, и партньори, спонсори, приятели. Поканени са и представители на министерствата на културата, на образованието и на туризма и на Столична община.
Присъстващите на пресконференцията журналисти ще получат акредитация за отразяване и участие в коледните събития, както и за бъдещите изяви на Български арт и фолклорен център Нестия през 2020 година.


Уважаеми колеги и гости,
С цел спазване на всички изисквания, свързани с извънредната епидемична обстановка, в сградата на БТА и в залата за пресконференции е необходимо да носите защитни маски. При влизане в БТА, както и пред самата зала са поставени и средства за дезинфекциране. Създадени са условия участниците в пресконференцията и журналистите да спазват необходимата физическа дистанция.
Напомняме, че пресконференциите в Националния пресклуб БТА излъчваме в реално време на страницата на БТА - www.bta.bg/bg/pressclub

/ГИ/