Любомира Ганчева пред медиите в Крим: При гласуването на промени в Конституцията, в Крим цари празнична атмосфера

OT 15:03:01 02-07-2020
PA1502OT.024
ПРЕСЦЕНТЪР НА ПП АБВ

Любомира Ганчева пред медиите в Крим: При гласуването на промени в Конституцията,
в Крим цари празнична атмосфера


Любомира Ганчева, заместник-председател на политическа партия "Алтернатива за българско възраждане" като част от делегация, състояща се от политици и експерти от Германия, Швеция и България, наблюдава гласуването на изменения в Конституцията на Руската федерация в Крим. За целта ще бъдат посетени редица избирателни секции в Ялта и Симферопол.
В изявленията си пред медиите тя дава висока оценка на нивото на подготовка на избирателните секции и системата за провеждане на избори и обществени допитвания.
"Една седмица гледах гласуването на изменения в Конституцията на Руската федерация, но в Москва. Мога да кажа, че тук в Крим хората са по-позитивни. Мисля, че това е така, защото вече знаете, че гласът ви струва нещо. Знаете какво означава да гласувате на референдум, който след това ще подобри живота ви".
Ганчева добави, че при гласуването на промени в Конституцията, в Крим цари празнична атмосфера и хората отиват да направят своя избор с усмивка.
Тя отбеляза и високото ниво на подготовка на избирателните секции в контекста на пандемията COVID-19.
"Преди да дойда в Крим, бях в Западна Европа. Затова искам да отбележа, че в Русия мерките за сигурност са много по-сериозни. Освен това, руснаците са отговорни за здравето си и се грижат за него".
В допълнение тя отбелязва, че това не е първото й посещение на Крим и с всяко пътуване забелязва все повече и повече положителни промени на полуострова.

ПРЕСЦЕНТЪР НА ПП АБВ
София 1000, ул. "Врабча" 23 ет. 1

/ПА/