Пет представления на открито ще предложи на публиката си Сливенският драматичен театър

OT 14:44:02 31-05-2020
GI1443OT.001
Сливен - Драматичен театър - представления

Пет представления на открито ще предложи на публиката си Сливенският драматичен театър


Сливен, 31 май /Велина Василева, БТА/
Пет представления на открито ще предложи на своята публика Сливенският драматичен театър "Стефан Киров" след дългата карантина за COVID 19. Това съобщиха от културната институция.
Откритата сцена ще вдигне завеса в двора на три гимназии в центъра на града, за което има съгласие от училищните ръководства. Откритото театрално пространство ще бъде изолирано от улиците.
Представленията ще започват в 20.30 ч. вечерта, при спазване на санитарно-епидемичните мерки: 50 процента заетост в открито пространство, 1.5 метра отстояние между зрителите, вход и изход за влизаща и излизаща публика.
На публиката ще бъдат предложени качествени камерни и моноспектакли от афиша на театъра, сред които стендъп комедията "Концерт за френски ключ и маските на Мелпомена", която ще се играе на 11 и 25 юни. На 18 юни ще бъде представен моноспектакълът на Димитър Марков "Епопея на забравените". За по-малките зрители са предвидени две представления на 13 и 20 юни от 11 часа - "Най-усмихнатият подарък" по Джани Родари.
Драматичният театър има готовност да допълва афиша в движение с още представления на открито, включително и през юли./ГИ/