Информационен бюлетин на дирекция "Пресцентър и връзки с обществеността" - МВР

OT 13:23:31 27-05-2020
MH1322OT.039
МВР - БЮЛЕТИН

Информационен бюлетин на дирекция
"Пресцентър и връзки с
обществеността" - МВР


27 май 2020
София област. Задържани са извършители на грабеж в Костинброд. Около 9.30 часа вчера жителка на Костинброд сигнализирала в полицията, че е намерила синовете си в безпомощно състояние в дома им. На адреса незабавно били изпратени служители на ОДМВР-София. Пред криминалистите двамата мъже - на 38 и 40 години, заявили, че около 3 часа през нощта в жилището им проникнали трима непознати, нанесли им побой, след което отнели три мобилни телефона и сумата от около 300 лева. На местопроизшествието е извършен оглед и по случая - образувано досъдебно производство. След бързи оперативно-издирвателни действия на служители от областната дирекция и РУ-Костинброд самоличността на извършителите е разкрита. Двама от тях са задържани за срок до 24 часа, третият към момента се укрива от органите на реда. Действията по разследването продължават.
Жител на с. Говедарци е привлечен като обвиняем за причинена телесна повреда. След приключване на процесуално-следствените действия по досъдебно производство, образувано в РУ-Самоков, 26-годишният мъж е привлечен като обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 131, ал.1, т.12, вр. чл. 130, ал.2 от НК. На 24 април, в центъра на селото, действайки по хулигански подбуди, той нанесъл удари с ритници и юмруци по главата и тялото на столичанка, причинявайки й лека телесна повреда. На обвиняемия е наложена мярка за неотклонение "подписка".
Стара Загора. 1270 артикула (тениски и къси панталони) с изписани на тях защитени търговски марки, разпространявани без съгласието на притежателите на правата върху тях, са открити и иззети вчера в Казанлък. Стоката е установена при инспекция на търговски обект в града, стопанисван от 37-годишен мъж. Образувано е досъдебно производство по чл.172б от НК.
Монтана. Служители на РУ- Лом установиха двама малолетни /14 и 15 г./, които на 24 май са извършили две кражби на леки автомобили в крайдунавския град. Автомобилите - "Фолксваген Голф" и "Опел Астра", били паркирани пред дома на 41-годишен ломски жител и впоследствие открити - единият на републикански път II-11 със спукана предна дясно гума, другият - в близост до дома на тъжителя. На местопроизшествията са извършени огледи и образувани досъдебни производства. Работата по документиране на престъпната дейност на извършителите продължава.
Вчера на територията на РУ- Берковица е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества. Извършени са проверки на три лица, две сборища и частен дом в Берковица, обитаван от 19-годишен местен жител. При претърсването в жилището е намерено и иззето пликче, съдържащо 8 свити топчета, чието съдържание е реагирало на марихуана. Притежателят е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл.354а , ал. 3, т. 1 от НК.
/МХ/