Информационен бюлетин на дирекция "Пресцентър и връзки с обществеността" - МВР

OT 12:47:31 22-05-2020
MM1246OT.031
МВР - БЮЛЕТИН

Информационен бюлетин на дирекция
"Пресцентър и връзки с
обществеността" - МВР


22 май 2020

Шумен. Незаконни оръжия и боеприпаси са открити и иззети при полицейска проверка. Вчера, в хода на инспекция на лек автомобил "Мерцедес", шофиран от 58-годишен мъж, униформените намерили пистолет без марка и номер със седем патрона в него, а при претърсване в дома му в Шумен е открит гладкоцевен ловен автомат "Браунинг" с 37 патрона за него, 50 патрона за газ-сигнален пистолет и 21 ловни патрона за гладкоцевно оръжие. Установено е, че оръжието и боеприпасите са били регистрирани за съхранение на друг адрес. По случая е образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 339 ал. 1 от НК. Работата продължава под надзора на прокуратурата.

Хасково. Двама мъже са задържани за грабеж. Сигналът в полицията подал жител на село Гарваново - около полунощ двама го пресрещнали в селото и след използване на физическа сила му отнели мобилния телефон. В резултат на бързите оперативно - издирвателни действия, полицаите установили и задържали извършителите - на 33 и 28 години от Хасково, с криминални регистрации в полицията. Инкриминираната вещ е предадена с протокол на разследващите. По случая е образувано бързо производство по чл.198 ал.1 от НК.

Кърджали. За отправени заплахи 49-годишен е задържан в РУ-Ардино. Инцидентът станал около 4.30 часа вчера в село Бял извор. По първоначални данни, след отправена забележка от 24-годишен за силна музика, последвала агресивна реакция за саморазправа от страна на по-възрастния мъж. Група "Охранителна полиция" продължава работата по случая с оглед на чл.144, ал.3 за отправени закани за убийство.

Стара Загора. Наркотични вещества са иззели полицаи в Чирпан и Стара Загора. Служители на РУ - Чирпан проверили 16-годишен, който предал две полиетиленови пликчета, съдържащи 3,73 г суха зеленокафява тревиста маса - марихуана, и полиетиленово пликче със синтетично наркотични вещество във вид на таблетки - екстази, 1,60 грама. В хода на процесуално-следствени действия в жилище в Стара Загора служители на Второ РУ открили бяло прахообразно вещество, с тегло 9,84 г, дало при наркотеста характерна реакция на метамфетамин. 44-годишната жена, обитателка на жилището, е задържана с полицейска мярка за срок до 24 часа. По двата случая са образувани бързи производства по чл. 354а, ал.1 от НК и работата им продължава под надзора на прокуратурата.

/ММ/