Грузинецът Лука Гоциридзе е президентският медалист на Американския университет в България за 2020

Президентският медалист на Американския университет в България за академичната 2019-2020 е четвъртокурсникът Лука Гоциридзе от Грузия. Според комисията, която номинира носителя на президентския медал, Гоциридзе е демонстрирал силен лидерски потенциал през годините си на обучение в АУБ, активно е участвал в университетския живот и напълно олицетворява идеалите на образованието в американски стил liberal arts. Изборът на членовете се е спрял на Лука, измежду други изключително силни кандидатури, защото в него са видели един от най-силните посланици, които АУБ може да има пред света.

Грузинският студент Лука Гоциридзе завършва със специалност „Журналистика и масови комуникации“ и с подспециалност „Европеистика“. Избран е за носител на президентския медал, освен за дългосрочната му отдаденост и висок академичен успех, така и заради дейното му участие в живота на университетската общност. Едно от най-скорошните му усилия е насочено към организирането на ежеседмични онлайн дискусии, след обявеното извънредно положение в страната през март. Чрез тях той иска да изпрати позитивното послание от сплотената общност на АУБ към света. В онзи момент много студенти не са могли да осъществят нормална връзка със своите приятели и преподаватели, разделени в общежитията или на хиляди километри един от друг. Лука е доволен, че инициативата се е оказала успешна.

По време на следването си в АУБ Лука е бил отличаван многократно за постиженията си. Признание получава и от Университета на Мейн, където се обучава по програма за обмен. Като студент на АУБ той трупа опит в отделите за маркетинг и прием, студентски клубове, университетски комисии, две години е студент-помощник в общежитията. Избран е да представлява университета на конференцията Get Engaged 2020, организирана от колежа „Бард“, и изпълнява длъжността вицепрезидент на клона на международната организация Phi Beta Delta в АУБ. Има работен стаж в родната Грузия и Съединените щати, а освен грузински и английски, владее отлично руски. Споделя обаче, че АУБ го е променил – станал е по- креативен, широкоскроен и любознателен, отколкото е бил преди това.

Според д-р Дейвид Еванс, в.и.д. президент на АУБ, Лука е достоен носител на президентския медал „заради изключителното развитие, което е постигнал по времето на обучението си. Сигурен съм, че в бъдеще, благодарение на неговата отдаденост, той ще продължи да надгражда уменията си. Желая успех на него и на всички наши студенти от випуск 2020, които с реакцията си при обявеното извънредно положение през този семестър, ни показаха колко добре са подготвени за предизвикателствата на нашето съвремие. Те имат потенциала да бъдат движещата сила на всяко демократично общество“.

 

Голямото семейство на АУБ: ангажирано с промяната

Пандемията от COVID-19 пренареди живота ни. Но в Американския университет в България не чакаме времето да ни промени; ние се променяме в крак с него. Действаме активно от самото начало. Вървим успешно напред, работим заедно, за да създаваме бъдещите лидери.

Бързо и ефективно преминахме към онлайн образование, за да предоставим на студентите най-доброто решение да продължат следването си без прекъсване. Това не би било възможно без отдадеността на нашия екип от блестящи преподаватели.

Имаме много международни студенти в кампуса и някои от тях не успяха да се завърнат по домовете си. Те останаха в комфортните общежития, а ние им предлагаме всичко, от което се нуждаят, за да продължат образованието си, както и храна, здравна грижа и консултиране. При 100% спазване на мерките, препоръчани от властите.

Направихме възможна безопасната среда за работа на нашите служители. Но всички те работят неуморно, за да гарантират, че студентите получават висококачественото образование, с което сме известни. И очакваме с нетърпение новите студенти, на които предлагаме изцяло онлайн кандидатстване.

Нашата невероятна общност се гордее с възпитаниците си, които се радват забележителна реализация по целия свят. Те обединиха усилия за набиране на средства в помощ на бъдещите поколения на АУБ.

Кратка информация и история: http://aubg.edu/quick-facts

Нашата мисия и нашите ценности: http://aubg.edu/mission-values

Разяснение на нашия модел на образование: http://aubg.edu/liberal-arts-explained

АУБ в София: https://www.aubg.edu/executive-education

Защо бъдещи студенти избират АУБ: http://aubg.edu/smartversity

За допълнителна информация, моля свържете се с Албена Кехайова на тел.: 073 888 215 или мобилен: 0888 80 17 48.

 

INTERIMAGE