Информационен бюлетин на дирекция "Пресцентър и връзки с обществеността" - МВР

OT 14:36:31 25-03-2020
MM1433OT.003
МВР - БЮЛЕТИН

Информационен бюлетин на дирекция
"Пресцентър и връзки с
обществеността" - МВР


Шумен. Криминалисти на ОДМВР-Шумен установиха и задържаха за притежание на наркотични вещества 52-годишна жена и 19-годишен . Малко след 11.40 часа вчера полицаите спрели за проверка младежа и открили в него пликче със суха тревиста маса. Минути по-късно е извършено и претърсване в дома на жената - известна на полицията, откъдето е иззето пликче с кафяво-зелена суха тревна маса. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 А ал. 1 от НК.
Враца. Установен е извършител на кражба на домашни животни. На 20 март в УП -Криводол бил получен сигнал за кражба на четири животни от частен имот в село Ракево. След предприети оперативно-издирвателни действия полицаите установили двама мъже от селото - криминално проявени и осъждане за кражби, съпричастни към извършеното деяние. Животните са намерени и върнати на собственика. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата.
Бургас. В резултат на предприето разследване, криминалисти на РУ-Карнобат установиха и задържаха 24-годишен рецидивист. Изяснено е, че на 20 март мъжът, жител на силистренското село Главиница, успял да открадне монетник от кафе-машина, монтирана във фойето на УМБАЛ-Бургас. Той е направил пълни самопризнания. Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Карнобат.


/ММ/