Подобрете финансовото си състояние по време на пандемията от коронавирус

Строгите мерки, предприети за ограничаване на коронавируса, поставят на изпитание психическото и финансовото състояние на всеки един от нас. Работещите в чужбина са особено рискова група. Много фирми спират работа, някои работодатели не могат да издържат и скоро ще са принудени да уволняват персонал. Голяма част от българите, които се трудят извън страната, избраха да се приберат обратно в България, докато ситуацията се нормализира. Това поставя под въпрос доходите им и средствата, с които ще издържат себе си и семействата си през следващите месеци.

Ако сте от българите, работещи в чужбина, има начин да подобрите финансовото си състояние и да се успокоите, че сте осигурени материално поне за известно време, без значение дали сте се върнали в страната, или не. Поискайте възстановяване на надвнесени данъци. 

Експертите от една от най-големите фирми в Европа за възстановяване на данъци, RT Tax, ви препоръчват да се възползвате от това свое законно право.

Защо сега е подходящият момент да поискате възстановяване на данъците си:

  • Със започването на новата календарна година, за повечето фирми в чужбина, започна и новата данъчна година. Това значи, че от 1 януари 2020 спокойно можете да подадете данъчна декларация за предходната година и да поискате възстановяване на надвнесените данъци.
  • В момента всеки е притеснен за бъдещето си. Наличието на допълнителни финансови средства, които така или иначе сте изработили и може да получите абсолютно законно, ще осигури вас и семейството ви и ще ви успокои поне в някои отношения.
  • Средно 804 евро от възстановяване на данъци получава всеки от клиентите на RT Tax. Можете да кандидатствате за възстановяване на данъци за 4 – 5 години назад. Ако досега не сте го правили (а статистиката показва, че почти половината българи, работещи в чужбина не си търсят парите), възползвайте се от възможността.

Какво трябва да направите, имате два варианта:

  • да съберете необходимите документи, да кандидатствате и да минете сами процедурата за връщане на данъци; това е съвсем законно и напълно възможно – проблемът е, че може да се отчаете от бюрократични спънки и да загубите много време;

Можете да си върнете до 100% от данъка, ако доходът ви е под облагаемия минимум за съответната държава. Експертите от RT Tax ще ви консултират безплатно по телефона и ще ви помогнат да разберете каква сума приблизително да очаквате.

Не оставяйте пари, за които сте се трудили на данъчните. Съвсем законно е да поискате надвнесените си данъци. Това НЕ ви лишава от социални гаранции – детски надбавки, здравна помощ и пенсия – в съответната страна и по никакъв начин не влияе на намирането ви на нова работа в чужбина.

Времената са тежки, погрижете се за себе си и семейството си, вземете си парите!

 

 RT Tax