ДОМЪТ НА КИНОТО ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА ФЕСТИВАЛНИТЕ ДНИ НА ТУРСКОТО КИНО В БЪЛГАРИЯ

От 25 до 30 септември пет емблематични кино ленти на съвременното турско кино ще се завъртят в рамките на„Дни на Турското кино в България“ 2019. Фестивалът се организира от Културно-информационен отдел към Посолство на Република Турция, под патронажа на Н. Пр. Д-р Хасан Улусой – Посланик на Република Турция в България и с изключителното съдействие на Министерство на културата и туризма на Република Турция.

И тази година жителите и гостите на столицата ще се насладят безплатно на фестивалните филми. В есените дни, посветени на турското кино, българските зрители ще се докоснат до многообразната тематика на турската кинематография, пресъздадена в запомнящи се образи, интригуващи съдби и колорит от емоции.

Премиерната прожекция в София е на 25 септември от 14:00 часа в Дома на киното и представя романтичната комедия „Говори колкото мъжа си“ /KocanKadarKonuş/. Режисьорът Къванч Баруйоню и сценаристът Шебнем Бурджуоглу по неповторим начин описват историята на 30-годишната Евсун /Езги Мола/, която е притисната от семейството си да намери любовта и най-после да мине под венчило. Това, обаче се оказва нелека задача.

Останалите четири заглавия са „Майчината ми рана“ /Anneminyarısı/, „Шампионът“ / BizimiçinŞampiyon/, „Галиполи: Краят на пътя“ /Çanakkale: YolunSonu/ и „Кисели ябълки“ /EkşiElmalar/. Всички те сюжетно са изпълнени от непреходнитечовешки ценности – любов, семейство, вяра, прошка, достойнство, свобода и сила на духа. Преплетени са с философските прозрения и душевни вълнения на героите, а феерията от цветове, костюми и приказни природни картини допълват майсторската актьорска игра и увличат зрителите в неповторимо пътуване из необятния свят на седмото изкуство, пресъздаден от талантливите режисьори и сценаристи.

ВХОДЪТ ЗА ВСИЧКИ ПРОЖЕКЦИИ Е БЕЗПЛАТЕН!

ВСИЧКИ ПОСЕТИТЕЛИ ПОЛУЧАВАТ ТАЛОН ЗА ОТСТЪПКА В КАФЕТО НА КИНОТО!

ЗА РЕЗЕРВАЦИИ И ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: 02 980 25 30

 

Пълен график на „Дни на Турското кино в България“ 2019

ДОМ НА КИНОТО – СОФИЯ

 

25септември (сряда) 2019, 14:00 часа                                  26 септември (четвъртък) 2019, 14:00 часа

„Говори колкото мъжа си“ /KocanKadarKonuş/                   „Шампионът“ /BizimiçinŞampiyon/

 

27 септември (петък) 2019, 14:00 часа                                 28 септември (събота) 2019, 14:00 часа

„Кисели ябълки“ /EkşiElmalar/                                                „Галиполи: Краят на пътя“ /ÇanakkaleYolunSonu/

 

 29 септември (неделя) 2019, 14:00 часа

„Майчината ми рана“ /Anneminyarısı/

 

SAN PRODUCTION Ltd